12 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Stjerner på verdens gladeste festival

I morgen er det parade, utendørskonsert, rullestol-rallycross og dansegalla

STJERNENE OG SJEFEN: Rolf Daling (t.v.) og Martin Kråkenes skal opptre foran mange hundre tilskuere på torsdag. Sammen med Kulturafestivalens pappa, Frode Aune, har de forberedt seg godt. STJERNENE OG SJEFEN: Rolf Daling (t.v.) og Martin Kråkenes skal opptre foran mange hundre tilskuere på torsdag. Sammen med Kulturafestivalens pappa, Frode Aune, har de forberedt seg godt.

– Nå har vi feiret 10-årsjubileum to år på rad. Da er det vel 12-årsjubileum i år, sier Frode Aune.

Frode Aune og Ole Ivar Teigen etablerte Kulturafestivalen. Torsdag er det klart for verdens gladeste festival igjen.

– Endelig ser det ut som vi får skikkelig sommervær også. Da bør det fullt utenfor Kimen, sier Frode Aune, som sammen med artistene har hatt sine siste øvelser denne uka.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Store stjerner på scenen

Musikkglede, danseglede, sosial glede – Kulturafestivalen lever hvert eneste år opp til det å være verdens gladeste festival. Torsdag klokka 10.30 går politiets Arne Henrik Ulvin, som vanlig, i front for paraden ned Kjøpmannsgata med Kultura-orkesteret i front.

– Etter paraden blir det utendørskonsert utenfor Kimen. På det meste har vi hatt 600 publikummere. Nå er det kanskje på høy tid å slå den rekorden, sier Aune, som har sett seg glad på værmeldingen til torsdag.

– Denne dagen er det nye stjerner som skinner fra scenen. Da bør fans fra klassene og skolene komme å juble for sine helter, sier Frode Aune.

På artistlisten står blant andre Rolf Daling, Martin Kråkenes og Eszter Flovik. I tillegg til disse kommer velkjente Vetle og Raymond, Nadya og bandet Ole Einars

– Det er mange rutinerte artister som virkelig gleder seg til å stå på scenen foran hundrevis av fans. Alle har forberedt seg godt og stiller i toppform til årets største dag, sier Frode Aune.

Fartsfest og dansefest

Etter konsert blir det nok en gang rullestol-rallycross i Kimenparken.

– Det blir i litt mindre format i år enn i fjor ettersom VM-runden er en uke senere. Men vi kjører på med fartsfest og minst ti topptrimmede kjørere på startstrek, lover Aune.

Etter den seansen blir det dansegalla og festkonsert inne i storsalen i Kimen. På scenen, som alltid, superbandet Fosseduren som garantert drar fram alle allsangslagerne.

– Til det arrangementet er det påmeldt et stort antall deltakere fra hele regionen. Som vanlig kommer våre venner fra Staupshaugen i Levanger med en stor delegasjon, og hit kommer også meråkerbygger, selbygger og malvikinger, sier Frode Aune, som har bunkret opp med hamburgere og tørstedrikk til danseglade deltakere.

Og apropos jubileum.

– I fjor feiret Fosseduren 25-årsdag under Kulturafestivalen. Da blir det vel 26-årsfest i år, slår Kultura-generalen fast.

 

Les forrige sak:
Katrin Pedersen har tatt over som daglig leder i Meråker Kjøtt AS.
Ny sjef for Meråker Kjøtt

Datteren Katrin overtar sjefsstolen etter Per Johan Pedersen

Close