2 °C Stjørdal, NO
05/12/2019

– Stjørdal har endeløse muligheter

Statsministeren kastet glans over Høyres valgkampåpning i Stjørdal

Statsminister Erna Solberg møtte mange stjørdalinger på Torget tirsdag ettermiddag. Statsminister Erna Solberg møtte mange stjørdalinger på Torget tirsdag ettermiddag.
Ditt Apotek Hellsenteret  Mobil

Statsminister Erna Solberg kom tirsdag ettermiddag til Stjørdal for å kaste glans over Høyres valgkampåpning på Torget. Og det gjorde hun blant annet med å uttale at det finnes endeløse muligheter for Stjørdal.

Statsministeren ble hilst velkommen av lokale partivenner. Ordførerkandidat Ole Hermod Sandvik innledet med ambisjoner om å øke antall representanter i Stjørdal kommunestyre fra seks til sju. Han viste til at partiet går til valg på 140 saker for å gjøre Stjørdal bedre, og nevnte spesielt temaet om samfunnssikkerhet og beredskap. Samtidig drømmer han om nye tider i Storvika.

Statsminister Erna Solberg har vært i Stjørdal flere ganger de seneste årene og fra talerstolen antydet hun alltid at det er fint vær når hun er på besøk.

– Dette er en valgkamp som skal dreie seg om lokale saker og lokale kandidater. Men vi har noen fellessaker. Det aller viktigste saken for fremtiden er en god skole der barn opplever mestring. Det er cirka 10000 barn som går ut av norsk skole hvert år uten at de kan lese, skrive eller regne skikkelig. Derfor kan de ikke studere videre, understreket statsministeren om den kanskje viktigste saken. Derfra kom hun inn på at regjeringen prioriterer tidlig innsats, som i mange tilfeller kan være avgjørende. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Rikspolitikernes rolle i valgkampen i år er å støtte de lokale kandidatene. Statsminister Erna Solberg kom til Stjørdal for å støtte opp under Høyres ordførerkandidat, Ole Hermod Sandvik.
Rikspolitikernes rolle i valgkampen i år er å støtte de lokale kandidatene. Statsminister Erna Solberg kom til Stjørdal for å støtte opp under Høyres ordførerkandidat, Ole Hermod Sandvik.

Den andre saken Solberg trakk fram som viktig i valgkampen var eldreomsorgen.

– Jeg vet dere er bra på velferdsteknologi her i distriktet, men det er for lite fokus på at folk kan bo hjemme lengre. De som ikke har flyttet på sykehjem må få et godt tilbud. Men det er ikke sikkert at du får kjøre bil lenger. Ektefellen kan falle fra. Øygarden utenfor Bergen har laget et eget møtested for eldre. Vi trenger en god hverdagspolitikk. For det er flest hverdager, sier statsministeren og trekker pusten før neste punkt:

– Den tredje saken dreier seg om å være ja-kommuner og si ja til nye initiativ. Her har Stjørdal enorme muligheter i sentrum av Trøndelag. Jeg hadde i dag gleden av å møte Nye Veier som flytter grenser og finner gode løsninger ved å tenke annerledes, sier statsminister Solberg som fortalte om økningen av samferdselsbudsjettene på nesten 75 %.

– Ellers må arbeidsgivere ringe til NAV før de ringer til Polen for å skaffe arbeidskraft. Det er først og fremst Høyre-politikk som skaffer de gode løsningene. Stjørdal har endeløse muligheter, sa statsminister Erna Solberg før hun gikk fra talerstolen til Høyres valgstand for å møte velgere.

Etter standen på Torget gikk turen videre for å besøke Trøndelag politidistrikt sitt treningssenter på Værnes. Der er politimester Nils Kristian Moe vertskap, og statsministeren skal blant annet bli orientert om erfaringer fra ordningen med politikontakter.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Vinkelsliper antente brann

Person har fått forbrenning og inhalert røyk

Close