-3 °C Stjørdal, NO
20/11/2019

Stjørdal har fått sitt eget friluftsråd

SKAL HØRES: Kultursjef Jarle Førde (t.h.) og leder i Norsk Friluftsliv Stjørdal, Knut Atle Aarbu, signerer samarbeidsavtalen som gjør at friluftslivet skal høres i alle aktuelle saker. (Foto: Privat) SKAL HØRES: Kultursjef Jarle Førde (t.h.) og leder i Norsk Friluftsliv Stjørdal, Knut Atle Aarbu, signerer samarbeidsavtalen som gjør at friluftslivet skal høres i alle aktuelle saker. (Foto: Privat)
Åpent julehus mobil

Tirsdag signerte kultursjef Jarle Førde og leder i Norsk Friluftsliv Stjørdal, Knut Atle Aarbu, en samarbeidsavtale om tettere samarbeid.

Samarbeidsavtalen innebærer at det er etablert et formelt friluftslivsråd i Stjørdal. Til stor glede, og ikke minst nytte, av alle interesser som driver med friluftsaktiviteter i kommunen.

– Dette innebærer at vi blir et rådgivende organ, en høringsinstans, i alle aktuelle saker, sier styreleder i Norsk Friluftsliv Stjørdal, Knut Atle Aarbu.

Han leder en sammenslutning som har nærmere 1.500 medlemmer under sin paraply.

– Norsk Friluftsliv Stjørdal er et samordningsorgan for friluftsorganisasjoner i Stjørdal som er tilknyttet Norsk Friluftsliv, pluss andre lag og foreninger med tilknytning til friluftsliv. De største medlemsmassene i så måte er Stjørdal jeger- og fiskerforening, Røde Kors og Turistforeningen, sier Aarbu.

Nå skal han og det øvrige styret i Norsk Friluftsliv Stjørdal snakke for friluftsinteressene i aktuelle saker.

Hegra Spbank-Stilling

– Dette er noe vi har jobbet mye med å få til. Nå skal vi være offensive framover og bli en tydelig stemme for de organisasjonene vi representerer, sier Aarbu.

– Hvorfor er det viktig at det blir et friluftslivsråd i Stjørdal?

– Det sier seg på mange måter selv. Gjennom dette rådet har vi mulighet til å påvirke og til å fremme våre interesser. Det er en kjempefordel å stå samlet, sier Aarbu.

Han ramser opp allemannsretten, folkehelsen og trivsel som viktige arbeidsområder, pluss at folk skal være trygge på at det er greit å ferdes der de ferdes.

– Som en oppfølging på denne avtalen kommer vi til å kalle inn til et stormøte der alle medlemmer i alle våre tilknyttede organisasjoner inviteres. Dette blir etter ferien, sier Aarbu og nestleder Olav Aas.

 

Les forrige sak:
Henrik Rolland har vært svært målfarlig de siste kampene. Tirsdag kveld scoret han sitt sjuende mål for sesongen. (Foto: Blinkfotball)
Reddet poeng i siste minutt

Blinks andrelag spilte uavgjort mot Nardos andrelag

Close