-4 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

Stjørdal kan få teknologisk testsenter

Komite plan får nå inn til behandling reguleringsplanen for tidligere Hell Arena

Komite plan får nå inn til behandling reguleringsplanen for tidligere Hell Arena initiert av Smart Mobility Norway. Arealene kan bli disponert til et variert utvalg av teknologi- og testsentre. Komite plan får nå inn til behandling reguleringsplanen for tidligere Hell Arena initiert av Smart Mobility Norway. Arealene kan bli disponert til et variert utvalg av teknologi- og testsentre.

På Frigården i Lånke er brikkene som kan løse tomtebehovene for fremtidens foretrukne testområder i ferd med å falle på plass. Smart Mobility Norway ønsker å utvikle fremtidens smarte teknologier innenfor transport og mobilitet.

Lokasjonen er i dag er funksjonell som lysløype med glissen furuskog på koller og myrer, men området på Frigården er i lupen for omdisponering til fremtidens teknologisenter hvis SMN får alle brikker på plass noen kilometer fra Hell. Nylig ble det avholdt pressekonferanse som belyste mulighetene som et nytt testsenter kan gi. Prosjektleder for Smart Mobility Norway, Torhild Aarbergsbotten har allerede mange interessenter med før forslag til reguleringsplan for området skal legges frem for politisk behandling i Planutvalget i møte 14. oktober.

Med på en nylig avholdt pressekonferanse om Frigården-prosjektet var fra venstre: Næringssjef Jorulf Husbyn, prosjektleder for SMN Torhild Aarbergsbotten, fra Nord universitet Rikke Mo Veie, varaordfører Ole Hermod Sandvik og Per Morten Bjerkli fra Bjerkli Holding.
Med på en nylig avholdt pressekonferanse om Frigården-prosjektet var fra venstre: Næringssjef Jorulf Husbyn, prosjektleder for SMN Torhild Aarbergsbotten, fra Nord universitet Rikke Mo Veie, varaordfører Ole Hermod Sandvik og Per Morten Bjerkli fra Bjerkli Holding.

– Etter mange års arbeid er det endelig klart for å kunne få regulert området som er mest kjent under Hell Arena. Målet er at området kan bli en internasjonal ledende test- og utviklingsarena for fremtidens smarte teknologier, sier Aarbergsbotten. SMN har allerede store navn med på blokka som interessenter og når det gjelder investorer i prosjektet håper utvikler at flere kommer på banen bokstavelig talt for at prosjektet skal få sin forløsning som er ønsket.

– Trondheim har allerede i dag de fremste teknologiske miljøer i landet. Denne regionen er ikke større enn at distansen Trondheim-Stjørdal kan samles til noe unikt og stort innen fremtidens teknologier samlet. Med NTNU, Sintef og Nord universitetet med på laget i tillegg til Telenor og mange flere, legger vi et grunnlag for en unik satsing, sier Torhild Aarbergsbotten.

Med blikket rettet mot Frigården over Hell i Stjørdal, ser styreleder Jan Selvig og SMN for seg både baner og bygninger, fasiliteter og infrastruktur som legger til rette for å kunne utvikle fremtidig og ny teknologi sammen med miljø- og bærekraftige løsninger. Forsvaret har en forankring historisk til Frigården og Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) viser interesse for en mulig betydelig etablering gitt at forutsetningene ligger til rette.

– I tillegg til flere private aktører er Forsvaret interessert i etablering. Vi har gjennomført møte med FLO hos Forsvaret også, sier Torild Aarbergsbotten. Nå venter de på den kommende politiske behandling av reguleringsplanen for området.

Les forrige sak:
Dette blinkskuddet er tatt av Merete Lien, og er et eksempel på et bilde som kunne vært sendt inn.
Premierer bilder fra tre verneområder

Fylkesmannen I Trøndelag setter i gang en fotokonkurranse

Close