15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Stjørdal ser oppover

 

Det betyr byggehøydene innenfor kvartalet Stokkanvegen – Ole Vigs gata – Stokmovegen – E 14. Her er det mange interessenter som følger utviklingen nøye. Det er en kjent sak at Trondos følger spent med i de beslutninger som politikerne i Stjørdal vil fatte.

 

Byggehøyde er ofte helt avgjørende for verdien av byggeprosjekt. Husene på kulturhustomta vil ikke forfordele en enkelt utbygger, men komme hele Stjørdals befolkning til gode. Det bør gi rom for å bygge høyest mulig på denne tomta.

 

Ole Hermod Sandvik

Politikerne i Stjørdal er veldig bevisst på at Stjørdal sentrum ikke kan flyte ut. Slik vil evja være en naturlig grense mot øst. Med sjøen i vest, flyplassen i sør og en stor boligmasse mot nord må utviklingen i Stjørdal forholde seg til klare begrensninger. I en slik sammenheng er det naturlig å bygge mer i høyden. Stjørdal har også lært av sine nabobyer Levanger og Steinkjer lenger der utviklingen ikke har styrket sentrum.

 

Stjørdal ønsker å legge forholdene til rette for et sterkt sentrum. Slik sett er kulturhuset med tilhørende bygningsmasse et viktig bidrag. Det er også avgjørende at nye byggeprosjekt kan kombineres med bolig på samme måte som Torgkvartalet. Flere beboere vil skape mer liv i sentrum.

 

 

Les forrige sak:
Ga sikkerhetspris videre

  Det er foreldrerepresentanter bak «Lys opp og minnes» aksjonen med […]

Close