9 °C Stjørdal, NO
11/07/2020

Stjørdal skal arrangere friidretts-NM i 2022

– Nok en bekreftelse på Stjørdal som arrangementsby

Stjørdal og Trøndelag var godt representert på friidrettstinget. Bak fra venstre: Laffen Jensen (Lånke IL), Jon-Arild Sesseng (Nybrott IL), Olaf Lydvo (Stjørdal Friidrettsklubb), Kjell Olav Storflor (Dalebrand IL), Are Breimo (Fram IL), Jostein Idar Sætnan (Lånke IL), Annette Tollefsen Jensen (Stjørdals Blink Friidrett) Foran: Anne Kathrine Slungård (Rådmann i Stjørdal) og Katarina Sederholm Hoff (Stjørdal Friidrettsklubb) Stjørdal var godt representert på friidrettstinget. Bak fra venstre: Laffen Jensen (Lånke IL), Jon-Arild Sesseng (Nybrott IL), Olaf Lydvo (Stjørdal Friidrettsklubb), Kjell Olav Storflor (Dalebrand IL), Are Breimo (Fram IL), Jostein Idar Sætnan (Lånke IL), Annette Tollefsen Jensen (Stjørdals Blink Friidrett) Foran: Anne Kathrine Slungård (Rådmann i Stjørdal) og Katarina Sederholm Hoff (Stjørdal Friidrettsklubb)

Friidrettstinget har søndag formiddag bestemt at NM i friidrett i 2022 skal arrangeres på Øverlands Minde i Stjørdal.

Under valget av arrangør av friidretts-NM i 2021 trakk Kristiansand IF det lengste strået. De fikk like mange stemmer som Stjørdalsalliansen, og BUL i første valgomgang. Det måtte hele tre valgomganger til, og i siste valgomgang vant Kristiansand med 43 stemmer mot 36 for Stjørdalsalliansen.

Men da friidrettstinget skulle velge arrangør av NM i 2022 var det stort flertall for Stjørdalsalliansen. 58 stemte for NM i Stjørdal mens 21 stemte for Ull/Kisa i Jessheim.

Rådmann i Stjørdal, Anne Kathrine Slungård, var en av delegatene som møtte i Bergen. Hun er glad for for avgjørelsen falt på Stjørdal.

– Dette betyr nok en bekreftelse på Stjørdal som arrangementsby. Nå skal kommunen, sammen med Stjørdalsalliansen, forberede og utvikle dette til å bli tidenes NM i friidrett, sier Slungård.

Bretter opp ermene

Leder for arrangementskomiteen, Katarina Sederholm Hoff, har allerede jobbet et halvt år med arrangementet. Sammen med søkerkomiteen har hun satt sammen et sterkt team som nå går i gang med arbeidet for å få på plass alle detaljer for arrangementet.
– Vi har drøftet flere spennende løsninger for dette arrangementet, nå er det på tide å begynne å konkretisere dette, sier Hoff og smiler hemmelighetsfull.

– Vår slagplan for NM Friidrett Stjørdal 2022, er at vi skal levere kvalitet, ha en organisasjon som er kompetent, og et arrangement er kompakt – for det er ikke mange friidrettsstevne som har flyplass, jernbanestasjon, hoteller, kjøpesenter og friidrettsbanen innenfor en radius på to kilometer.

Sponsorjakt

– Nå trenger vi gode samarbeidspartnere som kan være med å løfte frem friidretten som sport, og Stjørdal og Trøndelag som destinasjon. Dette vil ha stor prioritet nå. Videre er det viktig å forberede ledelse og organisasjon. Derfor vil vi besøke alle NM frem til vårt eget arrangement, for å lære. I tillegg vil vi jobbe lokalt, hvor vi tenker å ha flere ulike arrangement i forkant, slik at Stjørdal by også blir forberedt. Her tenker vi blant annet å samarbeide med bedrifter og skolene i Stjørdal, sier Sederholm Hoff.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Bil kjørte inn i midtdeler

Ingen ble skadet i E6-ulykke

Close