3 °C Stjørdal, NO
18/02/2019

Stjørdal vokser med én person pr. dag – nesten

|| Illustrasjonsfoto||

De offisielle folketallene for siste årsskifte ble offentliggjort fredag. Det viser at fire av de seks kommunene i Værnesregionen har nedgang i innbyggertallene, men at de to store vokser kraftig. Stjørdal er fortsatt den store motoren i folketallsveksten i Værnesregionen. 

– Dette er jo et litt spesielt år for min del, ettersom jeg har bidratt til tallene selv, sier en godt fornøyd ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes. Han ble pappa for første gang i 2017, og bidro til et fødselsoverskudd på 91. 

Solid avslutning

Det ble født 261 barn i Stjørdal i 2017, mens det døde 170 stjørdalinger. Det betyr et stort fødselsoverskudd, men den store veksten kommer i form av tilflytting. Det flyttet 1.185 personer til Stjørdal i fjor, mens «bare» 938 flyttet fra kommunen. I sum blir dette en vekst i folketallet på 339, slik at det ved siste årsskifte bodde 23.964 personer i Stjørdal kommune.

– Vi hadde et veldig sterkt fjerde kvartal, som «redder» fjoråret, sier ordfører Ivar Vigdenes. Folkeveksten for Stjørdals del var på 123 i fjerde kvartal, og det er den sterkeste veksten på tampen av året siden 2010, opplyser ordføreren med statistikken i hånd.

Ellers oppsummerer Vigdenes året som et «normalår», men et hyggelig vekstår.

– Det er fortsatt viktig for Stjørdal å vokse?

– Det er det. Det gjør noe med oss som lokalsamfunn, og gjør at vi kan utvikle bredden av opplevelses- og kulturtilbud. I tillegg kan vi opprettholde levende lokalsamfunn, sier Ivar Vigdenes.

Mange nye malvikinger

Den andre kommunen med folkevekst i Værnesregionen er Malvik. I motsetning til Stjørdal er det fødselsoverskuddet som drar i vei mest når det kommer til økning i folketallet. 153 nyfødte malvikinger er 89 flere enn antallet på 64 malvikinger som døde i fjor. Totalt har Malvik en innbyggervekst på 138 i 2017, noe som gjør at kommunen har 13.958 innbyggere ved siste årsskifte.

Stor nedgang for to

De fire andre kommunene i Værnesregionen har nedgang i folketallet, og to av disse skiller seg dramatisk ut. Tydal har den relativt sett største nedgangen i og med at de ble 27 færre i løpet av 2017. Innbyggertallet sank med 3,1 prosent i løpet av året, og ved siste årsskifte var det 834 personer som var bosatt i Tydal.

Også Meråker opplevde en stor nedgang i 2017. Innbyggertallet sank med 39 til 2.469, noe som er en nedgang på 1,6 prosent.

Frostas innbyggertall gikk ned med 14 til 2.616, mens det ble fem færre selbygger, slik at det bor 4.093 personer i «lykkelandet» ved årsskiftet.

Les forrige sak:
||
Skihelg på Frosta

- Alpintrekket i Kvambakken kan endelig åpnes for kjøring etter det […]

Close