5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Stjørdaling blir ny trener i storklubb: – Det trigger meg

Svensk storklubb har signert Perry som hovedtrener

Per Joar "Perry" Hansen er den nye hovedtreneren til Östersund FK. (Arkivfoto) Per Joar «Perry» Hansen er den nye hovedtreneren til Östersund FK. (Arkivfoto)

Etter at Amir Azrafshan ble sparket som hovedtrener for Östersund FK, er det stjørdalingen Per Joar «Perry» Hansen som overtar trenerposten for den svenske toppklubben.

Den svenske avisen Expressen meldte allerede onsdag kveld at Azrafshan ville bli sparket, og at Per Joar «Perry» Hansen skulle være den ønskelige erstatningen.

Avgjørelsen skal ha vært diskutert i klubbens styremøte onsdagskveld.

Klubben skal ikke ha kapret til seg en eneste seier siden de slo Sirius på hjemmebane 22. mai i år, og ligger på bunn i allsvenskan med kun ni poeng på 17 kamper.

Torsdag ettermiddag melder Adressa.no at Perry offisielt blir ny hovedtrener for klubben, som selv skriver om nyheten på sine hjemmesider.

Trygge i sitt valg

Allerede sent onsdag kveld meldte Expressen at selv om det ikke var skrevet under noen papirer, skulle Östersund FK være svært nære ved å ansette Hansen som trener, og hevdet samtidig at trenerbytte ville bli offisielt innen kort tid.

Den svenske avisen skulle vise seg å ha rett, og torsdag presenterte Östersund FK Perry som klubbens nye trener.

– Utfra den profilen vi søkte passer Per Joar perfekt inn i denne profilen. Hans meritter og erfaringer gjør at vi kjenner oss trygge på vårt valg, sier Adil Kizil, sportssjef i Östersunds FK.

– Trigger meg

– Jeg har aldri tatt over et lag midt i en sesong, som ligger i bunn. Det er kanskje noe jeg enda ikke har gjort i fotballen. Det trigger meg veldig å komme hit og forsøke sammen med resterende lederskap, klubben og ikke minst spillerne å forsøke og få en endring på situasjonen, sier Hansen i et intervju på klubbens egne sider.

Det tok ikke langt til fra han ble kontaktet, til han takket ja til jobben. Hansen har derfor ikke rukket å tenkt over hvilke forandringer han vi gjøre i klubben enda.

– Man får sette seg ned med lederstaben og høre hva de tenker om situasjonen som de har vært i hele sesongen, og ikke minst hvordan spillerne ser på situasjonen, forteller han.

Videre sier han at han først og fremst må bli kjent med lederstaben og spillerne, og redegjøre for hva de kan og hvor bra de er på å gjenta gode prestasjoner.

-Det er det som jeg kommer til å bruke den første tiden på, sier Hansen.

Lang trenerkarriere

Hansen har en lang trenerkarriere bak seg, og har blant annet jobber som assistenttrener for det norske A-landslaget under Lars Lagerbäck. Han har også vært hovedtrener for klubber som Rosenborg, Ranheim, Gif Sundsvall og Aalesunds.

Les forrige sak:
Stokkan ungdomsskole. Foto: Anders Berg
Ungdomsskoletrinn satt i karantene

Får tilbud om digital undervisning og må testes hjemme

Close