16 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Stjørdalinger i kunnskapskonkurranse

| |

I Stjørdal-finalen kjemper lokale lag om å gå videre til finalen, og arrangørene har store forventninger til en dag fylt med innsats, innlevelse og ikke minst kreativitet!
FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) ble opprettet i 1989 for å inspirere til interesse rundt vitenskap og teknologi blant unge mennesker.  Den norske deltagelsen har økt i denne konkuransen som ble  arrangert siden 2000.  Dette er et  samarbeid mellom organisasjonen FIRST, LEGO Company og Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter.

Kunnskapens Norway Cup

Statoil er global hovedsponsor av konkurransen gjennom sitt sponsorprogram Morgendagens Helter.
–  Gjennom å støtte FIRST Lego League håper Statoil å være med å inspirere unge verden over til å interessere seg for forskning, realfag og teknologi, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsorsjef i Statoil. -Det er spennende å se hvordan mange lærere bruker denne konkurransen som et utgangspunkt for pensum i de nye teknologifagene, fortsetter Amundsen.

En av 44 byer

– Det blir nok mest fart og liv når finalekjøringen av robotene går av stabelen kl. 14.00, sier en stolt Hanne Kirkebøen, Pressekontakt for Morgendagens Helter.
 Til helgen møtes 851 lag fordelt på 44 skandinaviske byer for å konkurrere innen forskning og teknologi. En av utfordringene er å designe og bygge en robot. Ungdommen skal i år utforske hva som kan gjøres når intense naturkrefter påvirker steder der folk bor, arbeider og går på skole. Vinnerne av de regionale turneringene går videre til den skandinaviske finalen som vil bli holdt 30. november i Bodø.

PROGRAM: Stjørdal


kl. 10:30    Åpningsseremoni


kl. 11:00    Start presentasjoner


Coop Storlien artikkelnivå

kl. 11:00    Innledende runder robotkjøring


kl. 11:30    Lunsj


kl. 12:00    Fortsettelse av programmet


kl. 14:00    Finale


kl.14:30    Premieutdeling
 
Full informasjon og program for de regionale konkurransene finnes på www.hjernekraft.org.

De 23 stedene som avholder regionale finaler er:

Alta, Aukra, Bergen, Drammen, Finnsnes, Gjøvik, Grimstad, Hammerfest, Harstad, Haugesund, Kirkenes, Kongsberg, Lillestrøm, Mo i Rana, Nordfjordeid, Oslo, Salten, Sarpsborg, Skien, Stavanger, Stjørdal, Tromsø og Trondheim.

Les forrige sak:
|
Bok fra historielagene

Den gode historien kunne i gammel tid bli fortalt rundt bordet […]

Close