12 °C Stjørdal, NO
25/06/2019

Stjørdals-arkitekter inn i stort konsern

Velger å bli en del av et større fagmiljø

TIL STORKONSERN: De tre arkitektene Hilde Davik (fra venstre), Grethe Mahlum og John Gunnar Minde avvikler Arkideco og blir en del av konsernet Rambøll. TIL STORKONSERN: De tre arkitektene Hilde Davik (fra venstre), Grethe Mahlum og John Gunnar Minde avvikler Arkideco og blir en del av konsernet Rambøll.

Arkitektfirmaet Arkideco i Stjørdal blir en del av konsernet Rambøll.

– Vi har forsøkt å konkurrere med de store i mange år, men det har blitt vanskeligere og vanskeligere å være liten. Derfor er vi nå veldig glade for å kunne bli en del av Rambøll og få jobbe videre i markedet vi har jobbet i, sier Grethe Mahlum som er styreleder i Arkideco AS og en av tre arkitekter som fra nå av blir en del av Rambøll. Også Hilde Davik og John Gunnar Minde blir med over til Rambøll.

Arkideco har eksistert i 26 år på Stjørdal og utført oppdrag for både offentlige og private kunder. De har over tid sett at markedsbetingelsene har endret seg slik at kunder med større prosjekter foretrekker større og mer tverrfaglige firmaer som kan tilby hele prosjekteringsteam.

– Derfor har vi valgt å bli en del av Rambøll. Der ble vi godt mottatt, og opplever at vi kan bidra positivt med vår brede kompetanse og lange erfaring. Rambøll har en stor arkitektgruppe i Trondheim, samlokalisert med alle tekniske fag, og vi ser fram til å få jobbe tverrfaglig i alle faser av prosjektet, forteller Grethe Mahlum, John Gunnar Minde og Hilde Lien Davik. De tre, sammen med Kjell Erik Resell, er eiere av selskapet Arkideco.

Hos Rambøll vil Arkideco-arkitektenes kompetanse og kjennskap til markedet i Stjørdal og nordover bli viktig.

– Vi er veldig glade for at Arkideco har valgt å bli en del av vårt miljø. Deres tunge kompetanse vil bidra til at vi kan tilby enda bedre tjenester og får en økt tilstedeværelse nord i Trøndelag, sier Axel Kristoffersen, divisjonsleder for Arkitektur og Plan i Rambøll i en pressemelding.

Coop Storlien artikkelnivå

Innen mai blir alle de tre Stjørdals-arkitektene en integrert del av arkitektmiljøet i Trondheim som totalt består av 35 personer. Rambøll i Norges samlede arkitektmiljø er på vel 200 medarbeidere, mens konsernet totalt har 15.000 ansatte på verdensbasis, hvorav 1.500 i Norge.

– Nå kommer vi til å sette oss på toget om morgenene og dra inn på kontoret for å jobbe sammen med mange kolleger og et tverrfaglig teknisk miljø, sier Grethe Mahlum.

Les forrige sak:
Lørdag og søndag går Emil Iversen sprint og lagsprint i finske Lahti. Da skal han både revansjere VM for to år siden og gå seg inn på årets lagsprintlag i VM.
Nå er det dags for Lahti-revansje

Tilbake til "ulykkesstadion" fra VM

Close