5 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Stjørdals-Blink klar for kvalik!

 

Det var spenning til godt ut i 2. omgang. Men takket være 7-0 over Selbu knep Stjørdals-Blink avdelingsseieren foran NTNUI. Nå venter Tiller i kvalikkamper til 2. divisjon.

 

Før kampen sto Blink og NTNUI med nøyaktig samme antall poeng. Men Blink hadde fire mål å gå på i forhold til studentene, og hadde også fordelen av flere scorede mål totalt i serien. Det betydde at dersom Blink skulle slå Selbu med 1-0, måtte NTNUI vinne hele 6-0 mot Neset i sin kamp på Lade. Til tross for denne fordelen, var det nok ekstra spente Blink-spillere som entret matta på Øverlands Minde lørdag.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Kun en scoring før pause

Det ble tidlig klart at Stjørdals-Blink var noen hakk bedre enn Selbu. Og etter 17 minutter kom kampens første mål, signert Nedzad Sisic. Hjemmelaget fortsatte presset, men slet litt med et Selbu-lag som la seg dypt og nektet rom. Likevel åpnet det seg muligheter, og Sondre Hopmark Stokke hadde henholdsvis et skudd i stolpen og et som rystet tverrliggeren. Flere mål ble det ikke før pause, og man kunne gå i garderoben med 1-0 til Blink. Samtidig kom beskjeden fra Lade om at NTNUI hadde startet opphentinga for fullt. Det sto 4-0 på Lade, og studentene trengte dermed bare to mål til, samt unngå flere Blink-mål, for å stjele førsteplassen.

 

Vendepunktet

På Stjørdal måtte Blink altså bare pøse på for å skaffe seg flere mål, og opprettholde forspranget i målforskjellen. Men laget slet med å få uttelling, og det ble ikke bedre av at linjedommeren annullerte en tilsynelatende helt godkjent scoring av Sisic ti minutter ut i omgangen. Men etter 59 minutter kom scoringene som avgjorde utfallet i begge kampene. Sisic fikk revansje for annulleringen da han scoret sitt andre mål. Samtidig som det sto 2-0 til Blink, klarte også Neset å redusere til 1-4 på Lade. Plutselig var Blink igjen i en trygg frontposisjon, og nå lakk det som en sil i Selbu-forsvaret. Hjemmelaget fikk stadig større muligheter, og Sondre Hopmark Stokke la på til 3-0 etter 76 minutter. Selbu rakk ikke å hente igjen pusten før Nedzad Sisic ble tremålsscorer. Med 4-0 hjalp det lite at NTNUI økte til 5-1 på Lade.

 

Fløttum med to mål

4-0 var ikke nok for Blink. Midtstopper Inge Fløttum benyttet anledningen til å score to helt like mål. På corner etter 82 minutter scoret han sitt første, og det sto 5-0. Fem minutter senere kom reprisen. På nøyaktig samme måte raget Fløttum høyest i feltet og headet inn 6-0. Sammen med midtstopperkollega Kent Nergård, som var flyttet ned i kaptein Håvard Fuglems karantenefravær, hadde Fløttum for øvrig god kontroll på det defensive.
Sistemann på scoringslista ble Raymond Grytbakk Korsnes. På overtid satte han inn 7-0. Dommeren blåste av kampen, og Blink-spillerne kunne slippe jubelen løs. På Lade hadde NTNUI vunnet ”bare” 5-1, og dermed var avdelingsseieren og kvalikplassen sikret.

Kvalikkamper 16. og 23. okt

Motstander i kvalifiseringen blir Tiller, som med 8-1 over Røros sikret seieren i den andre trønderske 3. divisjonsavdelinga. Tiller og Stjørdals-Blink møttes i 3. divisjon i 2007, og den gang vant Trondheimslaget blant annet 2-0 i seriekampen på Øverlands Minde. Er det tid for revansje nå?
Oppsettet for hjemme- og bortekamper ble trukket i fotballkretsen mandag formiddag. Første kvalikkamp spilles allerede førstkommende lørdag. Lørdag 23. oktober får vi svaret på om det er Stjørdals-Blink eller Tiller som spiller 2. divisjon i 2011.

Les forrige sak:
Nå ligger løypa klar, fastslår Jo Leifall (til høyre).
Ny hesteløype i Remarka

Det var stor glede å spore blant hestefolket da Remarka gård […]

Close