2 °C Stjørdal, NO
30/03/2020

Stjørdals-gudstjeneste sendes direkte på NRK

Stjørdal kirke har radiogudstjeneste 1. mars

Sogneprest Per Anton Leite og kantor Kristina Lysiak ser fram mot en høytidsdag i Stjørdal kirke søndag 1. mars klokka 11 med direkte overføring på radio.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Søndag 1. mars 2020 klokka 11 blir det overføring av radiogudstjeneste fra Stjørdal kirke, sier sogneprest Per Anton Leite.

Forrige, og foreløpig siste radiogudstjeneste, var for fire og et halvt år siden.

– Vi hadde radiogudstjeneste under innvielsen av Stjørdal kirke søndag 30. august i 2015, ni dager etter den offisielle åpningen av Kimen. Derfor blir dette den første radiogudstjenesten etter åpningen, sier Leite, som nå planlegger den direktesendte gudstjenesten.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Radiogudstjesten varer i nøyaktig 55 minutter, sier sogneprest Per Anton Leite som forteller om ekstra forberedelser i forbindelse med den direkte overføringen fra Stjørdal kirke.

– Det er for det første helt avgjørende med en presis tidsplan. Men samtidig er dette en anledning som ikke kan gå fra oss til å profilere lokale krefter. Kantor Kristina Lysiak deltar denne dagen. Hun får selskap av trompetisten Haakon Ertsgaard. I tillegg deltar deltar flere av våre frivillige sangere og musikere. Denne gang er det Mirjam Meldal, Ola Gresseth og Torkel Sørensen. Mirjam, Ola og Torkel er gode bidragsytere under flere av våre faste gudstjenester i Stjørdal kirke som er blitt et populært kirkerom. Det er ikke til å legge skjul på at det for mange er lettere å oppsøke Stjørdal kirke. Vi er glade for å bygge opp en trofast sentrumsmenighet, sier sogneprest Per Anton Leite.

– Vil 1. mars være en utmerket dag foran radioapparatene?

– Det blir det helt sikkert for mange. Men samtidig håper vi at flest mulig tar turen til Stjørdal kirke denne dagen og deltar i gudstjenesten. For på den måten blir opplevelsen for radiolytterne over det ganske land mellom Agder og Finnmark enda bedre. Dette er en utmerket anledning til å gjøre vår vakre sentrumskirke godt kjent for lyttere over hele landet, sier Leite.

Søndag 1. mars er også første søndag i faste. Prekenteksten denne dagen handler om Jesus som blir fristet i ørkenen.

– Hvordan vi kan stå imot fristelser er også et tema som i høyeste grad berører hverdagen for alle i dag, sier sogneprest Per Anton Leite som forretter denne dagen.

 

Les forrige sak:
49-åring omkom i E14-ulykken

Navnet på den omkomne frigitt i samtykke med familien

Close