12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Stjørdals-kokk vil representere Norge i Bocuse d´Or

Marius (25) er en av fem finalister i Årets kokk

Marius Dragsten Kjelsrud er en av fem finalister i Årets kokk. Vinneren blir norsk representant i Bocuse d´Or. (Foto: Privat) Marius Dragsten Kjelsrud er en av fem finalister i Årets kokk. Vinneren blir norsk representant i Bocuse d´Or. (Foto: Privat)

Stjørdalingen Marius Dragsten Kjelsrud (25) omtales som den store outsideren i Årets kokk 2019. Vinneren der får representere Norge i Bocuse d´Or 2020.

Marius Dragsten Kjelsrud var med som «prepper» da Christian André Pettersen fikk bronse i årets Bocuse d´Or. Nå skal han kjempe for egne sjanser og er en av fem finalister i konkurransen Årets kokk. Blant de fire finalekonkurrentene er også Pettersen, som tok gull i Bocuse d’Or Europe i 2018. Også da var Dragsten Kjelsrud med som hjelper.

Bransjenettstedet Horecanytt omtaler Marius Dragsten Kjelsrud som den store outsideren.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å gjøre det bra som kokk, og Bocuse d’Or er det største av det største. Jeg er et konkurransemenneske og har vært det helt siden jeg startet med dans i Stjørdal, sier Dragsten Kjelsrud til Stavanger Aftenblad.

For tiden jobber han ved Spiseriet i Stavanger, men har vært å finne på kjøkkener verden rundt. Fra Stjørdal gikk turen til Credo i Trondheim, videre til Bagatelle i Oslo, før New Zealand lokket. Returen endte opp i København, før han nå er altså er tilbake i hjemlandet.

– Det er et rush og et kick som jeg synes er veldig artig. Så er det artig å få lage sin egen mat. Det er tøft og krevende, men veldig artig, har Marius Dragsten Kjelsrud uttalt til Stjørdals-Nytt tidligere om det å konkurrere i matlaging.

Coop Storlien artikkelnivå

Finalen i Årets kokk arrangeres tirsdag 24. september. Vinneren der blir Norges representant i Bocuse d´Or Europe i Tallinn i 2020. De tolv beste der går igjen til den store Bocuse d´Or i Lyon i Frankrike i 2021.

Les forrige sak:
SOLID BIDRAG: Andrea Katrine Stokke (fra venstre), Erlend Halvorsen og Elena Cecilia Hjertø i aksjonskomiteen og resten av Ole-russen gjorde en formidabel innsats under "Krafttak mot kreft".
Russen samlet inn 163.000 til kreftsaken

Skuffet over at noen skjelte ut bøssebærerne

Close