11 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Stjørdals-kvinne blir ny Røros-rådmann

Har hatt kommunale lederposisjoner både i Malvik og Holtålen

Kjersti Forbord Jensås er ansatt som ny rådmann i Røros kommune. (Foto: Røros kommune) Kjersti Forbord Jensås er ansatt som ny rådmann i Røros kommune. (Foto: Røros kommune)

Røros kommunestyre har ansatt Kjersti Forbord Jensås (52), opprinnelig fra Stjørdal, som ny rådmann.

– Dette er en viktig og spennende jobb i en kommune hvor vi har muligheter for vekst og utvikling. Jeg er klar for å føre Røros kommune inn i fremtiden og ønsker å bidra i dette arbeidet, sier Kjersti Forbord Jensås.

Forbord Jensås kommer i dag fra stilling som kommunalsjef organisasjon, og har vært konstituert rådmann fra oktober 2018. Hun har hatt flere lederposisjoner i ulike kommuner, der hun blant annet har vært etatsjef for kultur i Malvik kommune og assisterende rådmann i Holtålen kommune, før hun i 2013 gikk inn i Røros kommune som assisterende rådmann. Hun er nå bosatt i Ålen.

Kjersti Forbord Jensås har siden hun tiltrådte som etatsjef i Malvik kommune, hatt budsjett- og personalansvar og har jobbet mye med lederutvikling både individuelt og i team. Av utdannelse har hun en cand.philol-grad, samt en rekke studiepoengivende kurs i ledelse og økonomi.

Den endelige ansettelsen av Forbord Jensås som ny rådmann for Røros ble gjort i kommunestyret torsdag kveld.

– Vi har hatt en grundig prosess med ekstern rådgiver, politikere, administrasjon og ansatterepresentanter involvert. Søkermassen har vært god, vi har hatt flere godt kvalifiserte kandidater, og utvalget falt til slutt på Kjersti Forbord Jensås, sier ordfører Hans Vintervold til Røros kommune sin hjemmeside.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Les forrige sak:
Per Morten Tyholt (fra venstre), Amund Fiskvik og Knut Skårdalsmo var tre av mange lokale musikere som stilte opp på hyllesten til Åge Aleksandersen. (Foto: Jan Henrik Siraas)
Lokale musikere hyllet Åge hele kvelden

Se og hør fra hyllesten ved Søndre Kulturhjørne

Close