9 °C Stjørdal, NO
13/07/2020

Alle skolene i Stjørdal i drift fra og med tirsdag

Gradvis åpning av barneskoler – ungdomsskolene åpner tirsdag

Oppvekstsjef Ann Kristin Geving i Stjørdal omtaler det som en veldig bra dag når de nå kan få åpne kommunens skoler igjen.

Noen barneskoler i Stjørdal åpner mandag, mens noen åpner gradvis mandag og tirsdag, og det siste trinnet på Kvislabakken skole onsdag. Ungdomsskolene åpner tirsdag.

Det kunne oppvekstsjef Ann Kristin Geving fortelle til formannskapet som startet et ekstraordinært møte fredag klokka 13.

– Det var en gladmelding vi fikk fra regjeringen torsdag som gir oss mulighet til å ta imot alle elever igjen. Vi er veldig glad for at vi kan nærme oss en normal skoledag og en normal hverdag igjen, sier oppvekstsjefen.

– Det er behov for lokale tilpasninger. Ungdomsskolene trenger mandag 11. mai til planlegging, men åpner for elevene tirsdag, sier oppvekstsjef Ann Kristin Geving.

Oppvekstsjefen er tydelig på at det kan bli aktuelt for kommunen å leie ekstra arealer, og viser til at Lånke skole blant annet har ytret ønske om å bruke Lånkehallen til ordinær undervisning.

Alle elever, foreldre og foresatte vil få informasjon fra sine respektive skoler angående skolestart i løpet av fredagen, ifølge oppvekstsjefen.

– Jeg er tilfreds med at vi nå ser ut til å få en rask og god måte å åpne skolene i kommunen på, herunder Voksenopplæringen, sier ordfører Ivar Vigdenes.

Slik er planen for gjenåpning av skolene:

De skolene som åpner for 5., 6. og 7. klasse mandag er Hegra, Haraldreina, Forradal og Fosslia. I tillegg starter 5. trinnet ved Kvislabakken skole, 7. trinnet på Skatval skole, 7. trinnet på Halsen skole og 7. trinnet ved Skjelstadmark skole mandag.

Tirsdag åpner de øvrige trinnene ved disse skolene, pluss alle øvrige skoler. Inkludert i det er Hegra ungdomsskole. Unntaket er 7. trinn ved Kvislabakken skole som starter onsdag.

Halsen ungdomsskole og Stokkan ungdomsskole har halvparten av elevene på skolen fra og med tirsdag og ut uka, slik at elevene der får to skoledager hver førstkommende uke.

Voksenopplæringen i Stjørdal starter opp sin ordinære virksomhet på onsdag.

Les forrige sak:
Ny kontingent på plass på Værnes

De amerikanske soldatene går rett i to ukers karantene

Close