7 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Stjørdals-verksted inn i ny kjede

Stjørdal Bilskade blir en del av Intakt

Stjørdals-verksted inn i ny kjede Stjørdals-verksted inn i ny kjede

Stjørdal Bilskade blir en del av det nyetablerte kjedesamarbeidet, Intakt Bilskade AS.

Sentrale aktører i bilbransjen i Trøndelag går sammen og etablerer den nye karosseriverkstedkjeden Intakt Bilskade AS. Det nye selskapet har betydelige ambisjoner og forventer en omsetning i 2019 på vel 150 millioner kroner. Totalt jobber det 70 medarbeidere i verkstedene i den nye kjeden.

Det er eierne bak de fem verkstedene som står bak den nye kjeden som blir lansert i løpet av februar.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

De fem selvstendige verkstedene som er med fra starten er Steinkjer Bilskadesenter AS i Steinkjer, Tønne karosseri og lakk AS, Verdal, Stjørdal Bilskade AS, Stjørdal, Prøven Kverneland AS, Trondheim og et nytt verksted i Gauldal sammen med Hus bil.

Samme lest

– Vi gjør dette for at vi skal få bedre innkjøpsbetingelser, vi samler mye bra kompetanse i selskapene og vi tror det er nødvendig for å kunne følge med i utvikling i denne delen av bilbransjen i årene framover, sier styreleder og bransjenestor Sverre Fordal.

Han skal styre kjeden sammen med Fredrik Karlsen og Andrees Van der Linden, sistnevnte fra Nord Auto og tidligere daglig leder i Tønne karosseri

– Vi har diskutert dette over tid og har samarbeidet både gjennom felles eierskap og samarbeid mellom selskapene. Nå mener vi tiden er moden for å ta dette videre og etablere en felles kjede hvor vi på en enda bedre måte får utnyttet den enorme kompetanse som vi har i selskapene. Det er laget en felles kjedemanual og en håndbok slik at alle selskapene driftes likt basert på den samme lest, sier Van der Linden.

Stordriftsfordeler

Det er ikke etablert noen karosserikjede på samme måte tidligere. Nå får verkstedene felles merkevare og ved oppstarten blir det full likhet i vare- og produktutvalg, felles profilering, markedsføring og kampanjer.

– Vi vil også få standardisering i rutiner og prosedyrer, samt felles IT-systemer. Det vil også være viktig at vi nå får felles og sentraliserte innkjøp og etter hvert andre elementer som gir stordriftsfordeler, sier Fredrik Karlsen, som legger til at man er bedre rustet ved å danne et sterkere fellesskap, og man blir en enda bedre samarbeidspartner med forsikringsselskapene.

– Hva skal kjennetegne Intakt-kjeden?

– Først og fremst skal det være stor fagkompetanse og serviceinnstilling. Men også lidenskap til faget og på hver avdeling skal vi ha spesialkompetanse på flere bilmerker, sier Karlsen.

– Hvilke ambisjoner har Intakt?

– Vi har ambisjoner om en årlig vekst på de eksisterende verksteder. Vi ser heller ikke bort fra at det vil bli aktuelt å knytte til seg flere verksteder i kjeden. Målsettingen er at vi i løpet av få år skal vært ti selskaper i kjeden eller som vi har et nært samarbeid med, sier Sverre Fordal.

Les forrige sak:
Mens VM-troppen lader opp og noen av de nest beste går verdenscup, har Kathrine Harsem vært fullstendig overlegen i Norgescupen på Jervskogen denne helga.
Harsem-trippel i Norgescupen

Fullstendig overlegen tre dager på rad

Close