12 °C Stjørdal, NO
25/06/2019

Stokkan-elever klare med Chicago

80 elever med premierenerver

Regissør Cathrine Saasen Pedersen følger godt med på 10.trinn elevene under øvelsene. Nå er det snart klart for musikalen Chicago på Stokkan Ungdomsskole. Julie Sortland helt til høyre har en av hovedrollene. Regissør Cathrine Saasen Pedersen følger godt med på 10.trinn elevene under øvelsene. Nå er det snart klart for musikalen Chicago på Stokkan Ungdomsskole. Julie Sortland helt til høyre har en av hovedrollene.

Elever på 10. trinn ved Stokkan ungdomsskole er klare for visning av sin musikal Chicago. Stykket er skrevet året 1975 og bygger på intriger og glede under de harde -20-årene. Roxy Hart og Fred Kaysley er to av flere rollefigurer som opplever både drama og sjalusi.

Det er et omfattende tekstmateriale med slående replikker, sang og monologer som elevene på 10-trinn ved Stokkan Ungdomsskole nå skal levere med sine to forestillinger 6. og 7. februar. Gymnastikksalen med scene er arena og publikum får bli med på en reise over Atlanteren til Chicago i en tid arbeiderklassen sliter med å få endene til å møtes i det som senere skal bli en bilenes by.

– Da vi spurte elevene om å bli med på en musikal, var interessen veldig stor. Faktisk har hele 80 elever blitt med for å levere en stor og omfattende musikal til et publikum blant foresatte, søsken og besteforeldre i salen, sier lærer og instruktør Torbjørn Einvik.

Regien er ved Cathrine Saasen Pedersen. Elev Maja Gajdasevic er konferansier. Tre av hovedrollene innehas av Julie Sortland, Malene Meldal og Ulrik Skjervold Geving.

– Hvilken rød tråd går gjennom musikalen på to timer med pause?

– Jeg spiller Billy Flynn, sier Ulrik Skjervold Geving med hvit skjorte og sorte bukseseler.

Coop Storlien artikkelnivå

Mørkluggen fra 10. trinn opptrer som en følsom person i starten. Etter hvert viser Billy Flynn interesse for penger og verdier. Han blir dominant med advokatpraksis, og det oppstår kjærlighet med forviklinger. Roxie Hart i Julie Sortland sin kjole er glad i oppmerksomhet og vil bli berømt. Her skjer det mye spennende!

Det er virkelig flotte og flinke elever som nå gjør sitt ytterste for å skape eierskap til sin musikal på Stokkan ungdomsskole. Etter ti år med lærdom bak pultene og foran tavla er det i følge aktørene herlig å avslutte med drama og musikk. De vil så gjerne skape opplevelser for et publikum, og alt tyder på at de vil lykkes. Magnus Morken er musiker bak tangentene. Salen reiser over Atlanteren til en av «bilstatene» i nord. Det er her sangen, dansen, dramaet og til like mordene oppstår.

– Welma Kelly fremstår som stjerne, men det skjer ille ting underveis, sier Malene Meldal som spiller Welma.

Det er Roxy i musikalen som overtar plassen til Welma, men de to finner ut at de må samarbeide for å lykkes. Musikalen har elever med fra A til Å. Scenearbeidere, sufflører, sminke, lys, lyd, scenearbeidere og aktører. Alt har elevene laget og skapt sammen med sine lærere. Det er bare å glede seg til denne reisen over Atlanteren. Her kommer Chicago for fullt! Elevene på 10. trinn, hele 80 i tallet er klare for drama på Stokkan!

 

Les forrige sak:
TIL STORKONSERN: De tre arkitektene Hilde Davik (fra venstre), Grethe Mahlum og John Gunnar Minde avvikler Arkideco og blir en del av konsernet Rambøll.
Stjørdals-arkitekter inn i stort konsern

Velger å bli en del av et større fagmiljø

Close