6 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Stolt lærer stiller ut fotografier av egne elever: – Jeg ønsker å vise gleden man får av å spille og synge

Madelen Holm Sundfær er en av elevene som er fotografert av Ann Kristin Andersson

Cellospiller Madelen Holm Sundfær (t.h.) er en av elevene som er avbildet i utstillingen. Hun synes det var stas å se seg selv henge på veggen i kulturhuset. Her sammen med lærer og fotograf Ann Kristin Andersson. Cellospiller Madelen Holm Sundfær (t.h.) er en av elevene som er avbildet i utstillingen. Hun synes det var stas å se seg selv henge på veggen i kulturhuset. Her sammen med lærer og fotograf Ann Kristin Andersson.

Torsdag forrige uke åpnet Stjørdal kulturskole utstillingen «Her er vi» i Kimen kulturhus, hvor bilder av deres egne elever pryder veggene.

Bildene er tatt av fotograf og sanglærer Ann Kristin Andersson, som i løpet av det siste året har fulgt enkelte elevers undervisning og fanget øyeblikk av spillglede med kamera.

– Jeg ønsket å vise gleden man får av å spille og synge. Musikk er en livslang aktivitet der du kan formidle dine egne følelser, så vel som at du berører andres. Musikk danner vennskap, og barna bruker motet sitt på å skape noe fint sammen; det er ikke kulturskoleelevene som bøller i gaten, sier Andersson.

Hun presiserer at det er kulturskolen som står bak utstillingen, og roser initiativtagerne Mari Ann Lervåg Pettersen og Mette Stene Ertsgaard for å komme opp med ideen.

– De spurte meg først om jeg kunne fotografere barna, og senere om jeg kunne tenke meg å ha en utstilling. Det er spesielt, jeg tror aldri dette har blitt gjort før av en kulturskole. Jeg er stolt over Stjørdal kulturskole for at jeg får være med og vise dette her, og for at vi har en rektor som takker ja til et slikt prosjekt, sier Andersson.

Ann Kristin Andersson har i løpet av det siste året fulgt elevene tett, og fanget små musikalske øyeblikk på foto. Nå pryder resultatet veggene i Kimen kulturhus, og utstillingen har fått navnet «Her er vi».
Ann Kristin Andersson har i løpet av det siste året fulgt elevene tett, og fanget små musikalske øyeblikk på foto. Nå pryder resultatet veggene i Kimen kulturhus, og utstillingen har fått navnet «Her er vi».
Vil vise hvor positivt miljøet er

– Det er barnas egen utstilling. Det er gjort et poeng ut av at bildene henger ganske lavt, så de har mulighet til å se seg selv. Intensjonen var å vise hvor positivt miljøet er, og det tror jeg vi har klart, sier Andersson.

Med unntak av et fåtall bilder, er de fleste bildene tatt i løpet av det siste året. Andersson avslører at det finnes flere bilder som ikke ble med i denne omgang, så vi skal ikke se bort fra at det kommer mer spennende på sikt.

– Man skjønner hvor viktig det er å vise frem bildene når man ser barnas reaksjon. En av elevene har jeg utstilt tre bilder av, og jeg må innrømme at jeg var litt spent på hvordan hun ville ta det. Men hun ble glad over å se seg selv, og det er fint å se at de blir så stolte av å bli presentert på en slik måte, smiler Andersson.

Forelsket i cello

Eleven Andersson snakker om er cellospilleren Madelen Holm Sundfær. Modellen selv synes det er stas å se seg selv på veggen.

–  Det er artig å være modell, og det er kult at det henger bilder av meg på veggen. Jeg er veldig fornøyd med bildene, smiler hun.

Mor Stine Elise Holm forteller at like før jul hadde skolen besøk av noen som spilte instrument for elvene. Da Madelen kom hjem den dagen, kunne hun fortelle at hun ville spille et stort instrument.

– Vi fant raskt ut at det var cello hun mente. Vi ble sittende i flere timer og se på cello på Youtube, og samme kveld meldte vi henne på kulturskolen. Hun var helt forelsket i instrumentet, forteller Holm, og får et bekreftende nikk fra datteren, som legger til:

– Jeg synes det er veldig gøy å være med på kulturskolen, fordi jeg kan spille for klassen og sånt. Det er også veldig fin lyd i en cello, avslutter Madelen.

Utstillingen vil være å finne i Kimen kulturhus på ubestemt tid fremover, og trolig vil den stå hele sommeren.

Les forrige sak:
Rektor Oddvar Nergård mener det er på tide å rette ansvaret for kommunenes øverste tillitsvalgte.
Mener ordføreren skal ta ansvaret: – En feilslått økonomisk politikk

- Og den rammer de svakeste i samfunnet, sier rektor Oddvar Nergård

Close