12 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

Stopper etablering av ny butikk

Politikerne i Stjørdal sa ja, men nå har Fylkesmannen klaget

Planpolitikerne sa ja til Thansen i dette bygget i januar. Nå har Fylkesmannen klaget på vedtaket, og planpolitikerne får saken på sitt bord igjen. Planpolitikerne sa ja til Thansen i dette bygget i januar. Nå har Fylkesmannen klaget på vedtaket, og planpolitikerne får saken på sitt bord igjen.
Værnes begravelsesbyrå steindag april

Fylkesmannen har klaget på det politiske vedtaket som sa ja til etablering av Thansen-butikk i Havnegata.

16. januar sa planpolitikerne i Stjørdal ja til at butikkjeden Thansen skulle få etablere seg i Havnegata, samtidig som de sa nei til Rema. Den gangen gikk de i mot rådmannens innstilling i saken som ønsket å si nei til begge etableringene. Nå har Fylkesmannen altså klaget på vedtaket, og rådmannen innstiller på at klagen tas til følge. Etableringen av Thansen skulle skje i samme område som Nardo Bil og Biltema nylig er etablert.

LES OGSÅ: Nei til Rema – ja til Thansen

– Klagen fra Fylkesmannen er i tråd med rådmannens forslag til vedtak, og rådmannens forslag til vedtak på klagen blir å opprettholde forslaget om å avslå dispensasjonssøknaden for å
etablere en tredje forretning for plasskrevende varer og arealbegrensningen tilknyttet de to tillatte virksomhetsforretninger. Formålet med reguleringsplanen når det gjaldt å begrense det til
to forretninger for plasskrevende varer og maksimalt 8000 kvadratmeter bebygd areal, var å skaffe reguleringsmessig samsvar mellom to virksomhetsforretninger som var planlagt før reguleringsarbeidet ble påstartet, heter det i innstillingen til planpolitikerne som onsdag skal ta stilling til om de skal ta klagen til følge eller ikke.

Dersom politikerne velger å opprettholde vedtaket fra sin behandling i januar om å si ja til Thansen, vil saken bli ekspedert til nettopp Fylkesmannen for endelig avgjørelse.

LES OGSÅ: Ny stor butikk til Havnegata

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
SJEFSSKIFTE: Mats Vikaune blir Vikaune Fabrikkers nye daglige leder etter Terje Gaarden. 33-åringen tar over fra første juli.
Mats (33) er fjerde generasjon i bedriften – nå blir han sjef

- Jeg føler på det store ansvaret, men har heldigvis folk rundt meg som jeg kan støtte meg på

Close