12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Stopper etablering av ny butikk

Politikerne i Stjørdal sa ja, men nå har Fylkesmannen klaget

Planpolitikerne sa ja til Thansen i dette bygget i januar. Nå har Fylkesmannen klaget på vedtaket, og planpolitikerne får saken på sitt bord igjen. Planpolitikerne sa ja til Thansen i dette bygget i januar. Nå har Fylkesmannen klaget på vedtaket, og planpolitikerne får saken på sitt bord igjen.

Fylkesmannen har klaget på det politiske vedtaket som sa ja til etablering av Thansen-butikk i Havnegata.

16. januar sa planpolitikerne i Stjørdal ja til at butikkjeden Thansen skulle få etablere seg i Havnegata, samtidig som de sa nei til Rema. Den gangen gikk de i mot rådmannens innstilling i saken som ønsket å si nei til begge etableringene. Nå har Fylkesmannen altså klaget på vedtaket, og rådmannen innstiller på at klagen tas til følge. Etableringen av Thansen skulle skje i samme område som Nardo Bil og Biltema nylig er etablert.

LES OGSÅ: Nei til Rema – ja til Thansen

– Klagen fra Fylkesmannen er i tråd med rådmannens forslag til vedtak, og rådmannens forslag til vedtak på klagen blir å opprettholde forslaget om å avslå dispensasjonssøknaden for å
etablere en tredje forretning for plasskrevende varer og arealbegrensningen tilknyttet de to tillatte virksomhetsforretninger. Formålet med reguleringsplanen når det gjaldt å begrense det til
to forretninger for plasskrevende varer og maksimalt 8000 kvadratmeter bebygd areal, var å skaffe reguleringsmessig samsvar mellom to virksomhetsforretninger som var planlagt før reguleringsarbeidet ble påstartet, heter det i innstillingen til planpolitikerne som onsdag skal ta stilling til om de skal ta klagen til følge eller ikke.

Dersom politikerne velger å opprettholde vedtaket fra sin behandling i januar om å si ja til Thansen, vil saken bli ekspedert til nettopp Fylkesmannen for endelig avgjørelse.

LES OGSÅ: Ny stor butikk til Havnegata

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
SJEFSSKIFTE: Mats Vikaune blir Vikaune Fabrikkers nye daglige leder etter Terje Gaarden. 33-åringen tar over fra første juli.
Mats (33) er fjerde generasjon i bedriften – nå blir han sjef

- Jeg føler på det store ansvaret, men har heldigvis folk rundt meg som jeg kan støtte meg på

Close