12 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Stor besøkssvikt hos fastlegene

– Skremmende, synes omsorgssjefen

(Illustrasjonsfoto)

– Dette er i seg selv skremmende, sier omsorgssjefen i Stjørdal kommune, Hans Frederik Selvaag.

Han forteller at fastlegene i Stjørdal har opplevd stor reduksjon i antall besøk og henvendelser. Mange kvier seg nok litt ekstra for å belaste legene mer enn nødvendig mens pandemien herjer.

– Det er viktig at mennesker med sykdomstegn og sviktende helse tar kontakt med sin fastlege for vurdering, sier Selvaag som omtaler besøkssvikten som stor.

Han understreker at fastlegene har kapasitet som vanlig, og akkurat nå er kapasiteten stor.

– Ta kontakt og bruk fastlegene som vanlig, sier Hans Frederik Selvaag.

I en pressemelding som ble sendt ut fra Stjørdal kommune mandag ettermiddag står det at det har vært få henvendelser om annen sykdom enn koronavirus.

– Flere pasienter har tatt kontakt for å utsette timen sin fordi de tror at fastlegene har for mye å gjøre og kanskje noen er redd for smitte. Dette er en oppfordring til våre innbyggere og pasienter; ta kontakt hvis du trenger legevurdering, vi er her og vi har kapasitet til pasienter som har behov for oss! Ikke vær redd for å være til bry, og ikke avbestill timer eller unnlat å møte opp av frykt for smitte. Fastlegene har tatt i bruk videokonsultasjon i tillegg til ordinære undersøkelser på legekontoret hvor de følger strenge smitteverntiltak, er den klare oppfordringen fra Stjørdal kommune.

Les forrige sak:
Visir-hjelpen var nærmere enn hun trodde

Skala Maskon har produsert visir døgnet rundt siden fredag

Close