6 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Stor interesse for Hommelvik Sjøside

- Nå gjør vi klart for et nytt salgsmøte av Hommelvik Sjøside på Rampa mandag 23. mai. Salget så langt har gått raskere enn forventet. De aller fleste kjøperne så langt kommer fra Hommelvik, sier avdelingsleder Morten Løvseth hos EiendomsMegler1 i Stjørdal.

 

 

– Mandag 23. mai planlegger vi offisiell byggestart for trinn 1 på Hommelvik Sjøside, og en ny salgsdag på Rampa for trinn 2 i utviklingen av Hommelvik Sjøside, sier avdelingsleder Morten Løvseth hos EiendomsMegler1 i Stjørdal som har ansvaret for salget.

– Da blir det presentasjon av de 36 nye leilighetene i størrelse 69 – 138 kvm. Trenden er alltid at toppleilighetene går fort; de dyreste og de beste. Her er det prinsippet om først til mølla som gjelder. Men vi merker også at det er et stort behov for leiligheter rundt 70 kvm; en størrelse som markedet liker. Prismessig er det OK. Mange finner ut at de trenger ikke mer. Men samtidig får de innfridd ønsket om et ekstra soverom for å ta imot besøk av barn og barnebarn.

”Smi mens jernet er varmt”
Mange legger lista høyt og skal ha det beste. Det er kjøpere som tar raske beslutninger mens andre foretrekker å bruke både uker og måneder. Prinsippet om ”å smi mens jernet er varmt” gjelder i høyeste grad.

Coop Storlien artikkelnivå

På Rampa 23. mai er det presentasjon med priser som for øvrig legges ut før det. Før arrangementet på Rampa, vil det bli markert offisiell byggestart på tomta med ordfører Granmo til stede kl. 17.00. Arrangementet på Café Rampa fortsetter deretter kl. 18.00. Vi inviterer alle kjøpere og interesserte, folk fra utbygger og underleverandører. Da vil det bli gitt informasjon som vi tror er interessant for de som vurderer å kjøpe på Hommelvik Sjøside, sier Løvseth.

Billigere enn Stjørdal og Trondheim
– Kan du si noe om prisutviklingen?
– I snitt får vi en økning på om lag 1000 kr/kvm siden trinn 1. Fortsatt ligger det lavere enn prosjekter i Stjørdal og vesentlig lavere enn prosjekter i Trondheim. Her snakker vi om en forskjell opp mot 10.000 kr/kvm. Det er to forskjellige verdener. Selv om dette selvfølgelig ikke går ut over kvaliteten på byggingen, det er samme byggfirma her som står for flere av de store utbyggingene i Trondheim.

– Hvor mange leiligheter er det i salgstrinn 2?
– Nå kommer det et tilbud på til sammen 36 leiligheter. Da har vi 96 leiligheter samlet for trinn 1 og 2. Noen leiligheter er gjort om slik at trinn 1 vil bestå av 60 og ikke 58 leiligheter som først planlagt.

To salgstrinn
Vi har delt opp salget i to salgstrinn for at det ikke skulle bli for mye på en gang. Jeg kan nevne at 13 av de 36 nye leilighetene er over 100 kvm. For leilighetene fra 69 til 138 kvm snakker vi om en prisvariasjon mellom 2.420.000 kr og opp til  5,2 mill. kr for de aller beste. 

– Er det allerede prosjektert noe trinn tre?
– Nei, det har ikke vært tema så langt. Så langt er vi ikke kommet. Nå skal vi fullføre de to første trinnene på en ordentlig måte. Det er en stor jobb, sier Morten Løvseth som synes det har vært en glede å være med på salget av Sjøsiden i Hommelvik: 

Positiv forventning
– For meg er Sjøsiden litt spesielt ettersom jeg er vokst opp i nærheten bare et par steinkast unna. Jeg bor i Malvik i dag. Helt siden Kjeldstad la ned sin drift bukta i Hommelvik, har vi ventet i spenning på hva som ville skje med dette området. Nå har jeg i halvannet år vært med på alle styremøter i Hommelvik Sjøside. Jeg holdt på med markedsanalyser på et forberedende stadium før Sjøsiden ble lansert for å være best mulig forberedt. Mange hommelvikinger har visst om dette og ventet på tilbudet. Flere og flere er blitt interessert. Stemningen har snudd over tid til en veldig begeistring og varm mottakelse.

Stor beslutning
– Det er en avgjørende beslutning å forlate sin nåværende bolig til fordel for en leilighet i Hommelvik Sjøside. Jeg skjønner godt at mange vil tenke seg om før de fatter en endelig beslutning. Gjennom salgsprosessen er det mange interesserte som har vært innom uten å kjøpe. Vi snakker om en modningsprosess. Mange gir uttrykk for at de vil på Sjøsiden etter hvert. Nå har vi de nødvendige godkjennelser, salgstegninger og priser for å sette i gang salget av trinn 2 på slutten av mai. Og toget går. 

– Uteområder?
– Hommelvik Sjøside er også veldig bestemt på at utearealene på trinn 1 skal være klare før innflytting. Beboerne skal slippe å bo på en byggeplass, men flytte inn i en fiks ferdig løsning. Etter hvert som stadig flere blir boende på Hommelvik Sjøside, kommer det mange besøk. Erfaringsmessig vet vi også at byggeeffekten vil stimulere salget. Det slår aldri feil. Når bygningskroppen reiser seg, skyter det fart på salget.

Det er spesielt morsomt å oppleve den gode responsen. Jeg har aldri opplevd maken til interesse og respons rundt et prosjekt som Hommelvik Sjøside. Det er mer tidkrevende å jobbe med prosjekter som er tunge å selge.

90 % fra Hommelvik
– Hva tror du om salget for trinn to?
– Vi har store forventninger til salget. Allerede har vi mange folk på ei liste som har vist interesse. Vi får en ny forhåndsfase på trinn 2 som åpner for reservasjoner. Vi åpner for reservasjoner av leiligheter igjen, og offisiell salgsstart vil være 10. mai. Her er det også en bygning med tre etasjer i front mot sjøen og fire etasjer bakerst. Bygningskroppen er ganske lik trinn 1.

– Hvem er kjøperne?
– Som forventet er det folk fra Hommelvik som utgjør 90 % av kjøperne så langt. Men vi har også kjøpere fra ytre deler av Hommelvik, den andre sida av Trondheim og fra Stjørdal. Ambisjonen videre er å gjøre Hommelvik Sjøside kjent for sine kvaliteter. Det vil føre til mer og mer handel utenfra, for øvrig akkurat det vi hadde forventet. Kjøperne spenner over et stort aldersregister fra midten av 20-årene opp til 80 år. Hovedvekten ligger på 40 +. Derfor blir det ikke så mange barnefamilier på Hommelvik Sjøside. Men felles for veldig mange er at de har barnebarn som kommer på besøk. Så det skal bli livlig nok på lekeplassene

Over forventningene
– Er salget som forventet?
– Salget er litt over forventningene på den korte tida tilbudet har ligget ute i markedet i kjølvannet av finanskrisen. Men det har ikke vært så mange slike tilbud i Hommelvik. Derfor har det vært et oppdemmet behov og vi opplever såpass høye forventninger. Vi snakker også om en kjøpegruppe med stort eller lite lånebehov. De aller fleste er ikke i etableringsfase med fullt ut belånte boliger. Dermed vil denne kjøpegruppen ikke bli like påvirket av stor renteoppgang.

Gir tilflytting
– Men kjøp på Hommelvik Sjøside betyr at andre boliger i Hommelvik blir ledige?
– Ja, det merker vi godt. Og her opplever vi en stor interesse fra yngre folk i Trondheim som er ute etter å finne et godt og romslig botilbud litt utenfor byen. Her får de muligheter langt utenfor det de kan oppnå i Trondheim til samme pris. Selve salget på Hommelvik Sjøside skaper betyr ikke flere barn i Malvik kommune, men det gjør de som flytter inn i de ledige boligene, sier Morten Løvseth som ser fram til Rampa den 23. mai.

Les forrige sak:
Steinar Vassli i Stokkmoveien 13 på Stjørdal må se sin postkasse fra avstand. Et omfattende arbeid med legging av vann og avløp er i gang langs Stokkmoveien. Langs Ole Vigs gate utføres samme type arbeid i grunnen under gateløpet. Her med opptil 6 meter dybde.
Må i grøfta etter posten

  Beboere langs Stokkmoveien må nærmest “ned i grøfta” for å […]

Close