12 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

Store korps og kor til årets borgertog i Stjørdal

Lager ekstra stort korps til nasjonaldagen

BILDETEKST: Leder i Stjørdal Musikkråd Lise Venæs, dirigent Geir Ulseth og alle musikerne i storkorpset gleder seg til årets borgertog i Stjørdal sentrum. BILDETEKST: Leder i Stjørdal Musikkråd Lise Venæs, dirigent Geir Ulseth og alle musikerne i storkorpset gleder seg til årets borgertog i Stjørdal sentrum.

Tirsdag kveld møttes de voksne musikerne i storkorpset 17 Mai, for sin første øvelse i Vektersalen.Nærmere 60 påmeldte lot sine toner strømme ut over hele salen da dirigent Geir Ulseth løftet taktstokken.

Stjørdal musikkråd har invitert alle som spiller ett blåseinstrument og synger, til en felles dugnad for å synliggjøre korpsaktiviteten her i kommunen.
-17 Mai er den rette dagen for å vise oss fram fra vår beste side, forteller leder i musikkrådet, Lise Venæs. Tusenvis med publikummere pleier å omkranse sentrumsgatene når borgertoget kommer, og da tenkte vi at vi skulle forsøke noe ekstraordinært i år.
Vi har samlet alle voksne i ett korps, alle skolekorpsmusikerne i ett eget korps og alle kormedlemmene skal synge og marsjere i ett stort kor. Interessen har vært god og dette er første gang vi prøver ett samarbeide på denne måten.
Lise Venæs forteller at deltagerne kommer fra hele kommunen og i utgangspunktet var det tenkt som ett forsøk bare for de voksne korpsmusikantene, men interessen var minst like stor i skolekorpsene og korene også, og dermed ble det en mye større happening enn vi så for oss i utgangspunktet. Men det liker vi og hvis dette blir slik vi håper på, og at publikum liker det de ser og hører, så kommer vi til å forsøke igjen neste år også, avslutter Lise Venæs.

 

Les forrige sak:
Didrik Sollihaug (t.v.) og Morten Harper har skrevet dette innlegget.
Debatt: Klimakrisen krever handling

Innlegg fra SV og SU i Stjørdal

Close