11 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

Store og små på barseltreff

Nybakte mødre møttes for en nyttig og sosial prat

POPULÆRT TREFF: Mammaer og barn koste seg på barseltreffet. Rundt bordet sitter fra venstre Hege Holsæter med Emanuel. Bente-Elise Monsen med John-Sevrin. Ida Mette Rønning med Solveig og Silje Sandvik med Rina. POPULÆRT TREFF: Mammaer og barn koste seg på barseltreffet. Rundt bordet sitter fra venstre Hege Holsæter med Emanuel. Bente-Elise Monsen med John-Sevrin. Ida Mette Rønning med Solveig og Silje Sandvik med Rina.

Nyfødte og litt eldre småtasser fikk sist mandag være med mamma på barselfrokost.

Mellom tåteflasker, brystmelk og smukker ble det tid til litt informasjon i lokalene hos Jordbærpikene på Torgkvartalet. Daglig leder på spisestedet, Siv Rønnevik, ga et knalltilbud på frokost og kaffe til de fremmøtte.

Veronika Morken var blant et 20-talls mødre som denne morgenen utvekslet erfaringer på barseltreffet.

– Det er trivelig delta på dette, og vi fikk også noen fine gaver som overraskelse. Sønnen Jonas Græsli på fanget var skjønt enig i at slike frokoster med mamma er helt topp. På nabobordet var de fire små, John-Sevrin, Emanuel, Solveig og Rina ferdig med en liten dupp i vogna. Sporty stilte de opp sammen med mødrene da journalisten tok bilder.

LITT SKUMMELT Å BLI FOTOGRAFERT? Da kjennes det trygt å sitte sammen med mamma. Veronika Morken hadde med unge Jonas Græsli på barseltreff mandag morgen.
LITT SKUMMELT Å BLI FOTOGRAFERT? Da kjennes det trygt å sitte sammen med mamma. Veronika Morken hadde med unge Jonas Græsli på barseltreff mandag morgen.
Informerte om barneseter

Denne gang under det tredje barseltreffet i rekken, ble det informert om barnesete til bil. Tonje Avløs fra butikken Tøff og Liten i 2. etasje på senteret presenterte Anders Nordli fra produsenten Britax. Han orienterte om Britax barneseter og barnevogner.

– Dere skal passe på å etterspørre sikre seter, og de bør ha en god komfort for barnet. Våre seter produseres i tett dialog med bilprodusenter og 90 prosent av produksjonen skjer i Europa, forklarte Nordli.

Coop Storlien artikkelnivå

Sunkost, Tøff og Liten, Britax og Jordbærpikene samarbeidet om denne barselfrokosten. Nå blir det en liten pause til etter nyttår.

Etterlyser fedre

– Er det ikke fedre med på slike barseltreff, Tonje?

– Vi har etterlyst fedre på treffene. De er velkomne når det blir nytt treff i februar. Vi har et tak på antall deltakere, så det lønner seg å bestille plass på nettstedet til Jordbærpikene, sier Avløs.

De fremmøtte fikk med seg blant annet eventyrbok, hårspenner, pannebånd, smukkelenke og mye informasons-materiell.

– Vi synes det er nyttig å delta for å dele informasjon og erfaringer, sa mødrene Hege Holsæter, Bente Elise Monsen, Ida Mette Rønning og Silje Sandvik.

Siv Rønnevik og Jordbærpikene vil tilby nye barseltreff fra februar av. Da kan det være nye tema og andre overraskelser til liten og stor. Tiltaket applauderes av deltakerne som klapper med små og store hender.

Les forrige sak:
JULEKLAR: Tre ivrige og rutinerte julemessearrangører som ser fram til LHLs tradisjonelle julemesse i helga. Fra venstre: Målfrid Feragen, Inger Nilsen og Hildur Teigen.
Satser på ny hjemmelaget julemesse-suksess

Julemessesjefene i LHL i Stjørdal håper på storinnrykk i helga

Close