-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Store opplevelser med fotograf og orkester

– Fantastisk, herlig, variert, var noen av superlativene

Hjørlei Brenne (fra venstre), Kari Schjønberg, Ruth Engan og Jarle Engan var strålende fornøyd etter Voi-Voi-festivalen.

Tankevekkende foredrag og store musikalske opplevelser. Responsen var stor blant de som fikk med seg Voi-Voi-festivalen i Kimen på en helt vanlig hverdag i januar.

Gjennom et samarbeid med arrangørene av Voi–Voi festivalen i Trondheim hadde Kimen kulturhus fått til en avtale slik at noe av programmet også ble framført i Stjørdal. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Kari Moe (fra venstre) og Stein og Lisbeth Wollmann Galåen er mektig imponert over tilbudet som Kimen gir til alle kunst- og kulturinteresserte.
Kari Moe (fra venstre) og Stein og Lisbeth Wollmann Galåen er mektig imponert over tilbudet som Kimen gir til alle kunst- og kulturinteresserte.

– Vi er heldige som får oppleve en så stor personlighet som Morten Krogvold midt på dagen her i Stjørdal. Det er utrolig herlig. Mange visdomsord og et tankevekkende foredrag. Vi kjenner godt til hans kunst og blir fortsatt begeistret for hva han skaper. Det sa trekløveret Kari Moe og Stein og Lisbeth Wollmann Galåen etter et tankefullt foredrag fra Morten Krogvold.

Nina Steen fra arrangørene kunne nemlig presentere en av Norges beste portrettfotografer, Morten Krogvold, og Trondheim symfoniorkester med solistene Mari Haugen Smistad og Henning Sommerro, midt på en helt vanlig hverdag.

Kultur og kunst

En fullsatt Vektersal lyttet interessert på foredraget til Morten Krogvold. Han er best kjent som fotograf og bildene av Erik Bye ble en gjennomgangstone. Krogvold er også en glimrende foredragsholder og forfatter. Stjørdal Seniorforum var spesielt invitert og medlemmene, og for så vidt alle andre frammøtte, ble oppfordret til å benytte seg av all god kultur og kunst. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Morten Krogvold trollbandt sitt publikum i Vektersalen.
Morten Krogvold trollbandt sitt publikum i Vektersalen.

– Det gjør oss eldre godt og vi behøver slikt påfyll som kunst, bøker og konserter gir oss, sa Morten Krogvold, som også viste en liten filmsnutt fra hans intervju og portrettfotografering av Erik Bye ved slutten av hans liv.

– Jeg synes det han fortalte vart sterkt og tankevekkende. Krogvold er en stor kunstner, mener Ann Siri Haugan.

– Fantastisk, herlig, variert

Etter foredraget til Krogvold forflyttet forsamlingen seg til storsalen. Der spilte Trondheim symfoniorkester med sin dirigent Øyvind Bjorå, og solistene Mari Haugen Smistad og Henning Sommerro. Sommerro ledet i tillegg konserten og fortalte litt om de ulike musikkstykkene og komponistene. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Mari Haugen Smistad var solist sammen med Trondheim Symfoniorkester.
Mari Haugen Smistad var solist sammen med Trondheim Symfoniorkester.

Mye av programmet var viet Erik Bye og både Sommerro og Haugen Smistad framførte kjente sanger fra den avdøde dikteren, sangeren og programskaperen. I tillegg fikk vi smakebiter fra store norske komponister som Geir Tveit, Johan Halvorsen og Harald Sæverud. En godt besatt storsal viste sin takknemlighet med taktfast applaus ved konsertslutten.

– Vi pleier å benytte oss av de gode tilbudene som finnes her i Kimen. Fantastisk, herlig, variert, med godt orkester og solister, er noen av superlativene Kari Schønberg, Hjørleif Brenne, Ruth og Jarle Engan bruker for å beskrive konsertopplevelsen.

Les forrige sak:
Den døde gaupa døde ikke som følge av skader etter påkjørsel slår obduksjonsrapporten fast. (Foto: Privat)
Gaupeunge funnet død

Trolig samme gaupe som er sett flere ganger den siste uka

Close