8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Store smil da den nye banen åpnet: – Nå kan vi kjøre til krampa tar oss

Forrige torsdag kunne motocrossklubben erklære den nye banen for gjenåpnet

Her er både medlemmer og dugnadsgjengen samlet utenfor klubbhuset til Hell Motocrossklubb. Nå håper de flere vil ta turen innom for å teste den nye banen i Lånke. Her er både medlemmer og dugnadsgjengen samlet utenfor klubbhuset til Hell Motocrossklubb. Nå håper de flere vil ta turen innom for å teste den nye banen i Lånke.

Forrige torsdag kunne Hell Motocrossklubb erklære den nye banen på Lånke for gjenåpnet etter flere dagers dugnadsarbeid.

– Det er første dag på ny bane, og jeg synes det har blitt veldig bra, sier hommelvikingen Tor Kristian Fossen.

22-åringen startet med motocross i en alder av fem år og siden har han drevet aktivt med sporten.

Jeg ser frem til sesongen, og målet er selvsagt å få til gode resultater, forklarer Fossen.

Hommelvikingen har en femteplass i midtnorsk mesterskap og har en 15.-plass fra NM å skilte med. Da han tok turen til Lånke torsdag, mente han at banen har fått et betydelig løft.

– De har virkelig fått ordnet opp her. Det er gjort noen moment på banen som at en del er blitt bygd om, flyttet og gjort om til hopp i stedet. Det er også en del som er blitt fjernet, og det er bra fordi det utgjorde en stor forskjell, mener han.

Godt over 20 personer hadde møtt opp for å teste den nye banen torsdag. Et av målene for tiden fremover er å få til Midt-Norsk Mesterskap på Lånke igjen.
Godt over 20 personer hadde møtt opp for å teste den nye banen torsdag. Et av målene for tiden fremover er å få til Midt-Norsk Mesterskap på Lånke igjen.
– Store glis hele veien

Ifølge Olav Petter Wick, som selv har tilbakelagt nærmere ti år på banen både i Hell Motocrossklubb og som en del av dugnadsgjengen, er tilbakemeldingene at banen er blitt knallbra.

– Det er store glis hele veien. Hadde det ikke vært for koronarestriksjoner ville flere trondheimere vært her i dag, og da ville det vært smekkfullt. Vi er meget fornøyd nå som drenering og alt fungerer. Nå kan vi kjøre til krampen tar oss, sier han.

Nå mener Wick at det eneste som mangler er å få samlet styrkene og få arrangert midtnorsk mesterskap på Lånke. Leder i Hell motocrossklubb, Ronny Berge utelukker ikke muligheten.

– Det er to år siden sist det ble arrangert her. Når koronaen er over skal man ikke se bort i fra at vi kan få til det, forklarer Berge.

Hommelvikingen Tor Kristian Fossen har levert gode resultater på banen både i midtnorsk og NM. Torsdag var han på plass for å teste den nye banen i Lånke.
Hommelvikingen Tor Kristian Fossen har levert gode resultater på banen både i midtnorsk og NM. Torsdag var han på plass for å teste den nye banen i Lånke.
Satser på rekruttering

Klubben har lenge vært ivrige på rekruttering til sporten. For en stund tilbake fikk de sponset midler tilsvarende 10.000 kroner fra Hegra Sparebank til ny barnebane.

– Banen er nå ferdigstilt. I tillegg har vi fått sponset 10.000 kroner øremerket til barneutstyr fra Skala Maskon, dermed har vi gått til innkjøp av sykler for barn som kan prøves og leies ut, sier klubblederen.

Hittil har de fått tak i to sykler, en 50-kubikk og en 65-kubikk. Det skal i tillegg være en 85 kubikk på vei, som skal testes på banen.

– Det gir helt klart større rekruttering til sporten. Beskyttelsesutstyr er det nok av, da flere her har vokst ut av sitt. Vi håper flere fatter interessen og tar turen for å prøve, avslutter Berge.

Les forrige sak:
Ville ikke betale for seg. Det endte med slag

Politiet oppretter sak etter at en diskusjon om betaling eskalerte.

Close