1 °C Stjørdal, NO
31/03/2020

Storfornøyd med jakt-skilting

Kan unngå ubehagelige opplevelser for både jegere og turgåere

(Foto: s-n.no-tipser) (Foto: s-n.no-tipser)
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Turgåere ble positivt overrasket når de i dag «møtte» dette skiltet på sin trimtur i Forbordsgrenda på Skatval.

– Vi synes det er kjempebra at jegerne setter opp skilt ved veier og stier når storviltjakt pågår i et område. På denne måten kunne vi forandre på vårt veivalg og dermed unngå ubehagelige situasjoner der vi tramper oss rett innpå en jeger på post, sier en turgåer som kontaktet Stjørdals-Nytt søndag.

Vanlig i Sverige

I Sverige er slikt skiltbruk veldig vanlig og har vært brukt i flere år. Innringeren håper dette nå sprer seg til Norge og at man på denne måten faktisk oppnår en fordel for både jegerne og de som ønsker å bruke utmarka til andre aktiviteter.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Fins i butikken

Skilt av denne typen er å få kjøpt i lokale butikker, og dette kan kanskje være en oppfordring til jegerne som nå fremover skal bedrive hjort og elgjakt i Værnesregionen. Jegerne slipper forstyrrelser, mens turgåere og bærplukkere unngår å havne i ubehagelige situasjoner.

Hjortejakta startet i dag

I dag startet hjortejakta i Norge og det er sannsynligvis en slik jakt som pågikk opp mot Forbordsfjellet i dag der skiltet var plassert. Hjorten har bredt om seg også i våre områder og det er mer og mer vanlig at man starter hjortejakta 1. september og ikke tar det sammen med elgjaktstarten som er 25. september.

Les forrige sak:
UTSLIPPSBUDSJETT: SVs Morten Harper ønsker at Stjørdal kommune skal lage sitt eget utslippsbudsjett.
Ønsker seg budsjett for klimaet

Lanserer fem konkrete tiltak for å kutte lokale utslipp

Close