12 °C Stjørdal, NO
07/07/2020

Storjobb på hjemmebane

– Vi kan trygt si vi er veldig godt kjent i området, sier Tverås.

FORBEREDER NY E6: E6-trafikken er nå lagt om til en midlertidig omkjøringsvei i Langstein. Dette er for å klargjøre oppstart av anleggsarbeidet ved årsskiftet. Arbeidene utføres av Tverås Maskin og Transport. (Foto: Nye Veier)

Nærmere hjemmebane er det vanskelig å finne store oppdrag for firmaet Tverås Maskin og Transport. Nå gjør de en stor jobb for Nye Veier i Langstein, i forkant av utbyggingen av E6 mellom Kvithamar og Åsen.

Det er stor aktivitet i Langstein for tiden. Forrige uke ble E6-trafikken lagt over på en midlertidig omkjøringsvei, som en del av det forberedende arbeidet til utbyggingen av E6 fra Kvithamar til Åsen.
– Akkurat nå er vi litt foran tidsskjema. Neste steg er å senke E6 og lage ny rundkjøring. Dette arbeidet vil pågå gjennom sommeren, med sikte på å ta i bruk den nye rundkjøringen i midten av august, sier Lars Erik Moe, teknisk koordinator i Nye Veier til selskapets egen hjemmeside.
Den nye rundkjøringen som kommer, skal erstatte dagens T-kryss mellom E6 og Langsteinvegen. Langsteinvegen har vært stengt en kort periode i forbindelse med etablering av omkjøringsveien, men er nå åpnet for trafikk igjen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

NESTEN HJEMME: Prosjektleder Kurt Arne Tverås har ikke lang vei hjemmefra i Skjelstadmark til anleggsarbeidene i Langstein. (Arkivfoto)
Jobb med stor betydning

Det er Tverås Maskin og Transport som gjør jobben i Langstein. Stjørdals-firmaet vant kontrakten om det forberedende arbeidet i konkurranse med to andre selskap. I en tid der man stadig vekk leser om permitteringer og firma som kjemper mot å gå konkurs, er dette en viktig jobb for Tverås.
– Oppdraget i Langstein har stor betydning for selskapet vårt. Det er en stor jobb som har sysselsatt mange av våre ansatte, sier prosjektleder Kurt Arne Tverås til Nye Veiers hjemmeside.
Foreløpig har Tverås seks-sju personer i gang på dette oppdraget, men de kommer sannsynligvis til å trappe opp etter hvert til ti-tolv personer. I tillegg til å bygge omkjøringsveien og rundkjøringen, skal de bygge ti møtelommer langs Langsteinvegen og bytte ut jernbaneundergangen. Utskiftning av undergangen skal gjøres 12.-14. september fordi dette er en helg der det ikke går tog.

Kjenner området godt

Tverås har hovedkontor og verksted på Sutterøy, og har holdt det gående i bransjen i mer enn 60 år. Kurt Arne Tverås bor selv bare noen få kilometer unna Langstein og kjører omtrent daglig over Langsteinmarka.
– Vi kan trygt si vi er veldig godt kjent i området, sier Tverås.
Kort vei til jobben er behagelig, men det aller viktigste er at oppdraget betyr sysselsetting.
– Det har ikke vært så mange jobber i markedet i det siste, og det har vært hard konkurranse om de få som har vært ute på anbud, sier Tverås.
Firmaet skal jobbe i Langstein frem til desember.

Anleggsstart neste år

Anleggsarbeidet med ny E6 starter ikke før i 2021, men det gjøres forberedende arbeid allerede nå for å sikre at det er god adkomst til anleggsområdet. Dermed legges det til rette for rask oppstart når reguleringsplaner for hovedprosjektet er vedtatt.

 

Les forrige sak:
Polaris Media Midt-Norge kjøper seg opp i Midt-Norsk Avisdrift

Eier totalt 80 prosent av eierselskapet til Stjørdals-Nytt

Close