-4 °C Stjordal, NO
20/02/2020

Storkjøkkenet selger unna «ekstramaten»

«Overraskelser» på lur for de som ønsker

Disse fire og de andre ansatte ved sentralkjøkkenet sørger for god og sunn mat til beboere ved institusjoner og hjemmeboende. Nå selger de ut «overskuddslageret» via appen «Too Good To Go». Fra venstre: Kjøkkensjef Eivind Christiansen, kokk Ingunn Kjelvik og lærlingene Silje Hernes og Håkon Alstadheim.

Mange mataktører er allerede å finne på appen «Too Good To Go». Nå kan du også kjøpe «overskuddsmat» for en rimelig penge fra sentralkjøkkenet i Stjørdal.

– Vi har ikke mye svinn i det hele tatt, men dette reduserer det ytterligere, sier kjøkkensjef Eivind Christiansen ved kommunens sentralkjøkken.

Treffer med porsjonene

Han skryter av sin rutinerte stab på kjøkkenet som produserer omtrent 400 middagsporsjoner til institusjoner og hjemmeboende hver eneste dag. De bommer veldig sjelden mye på mengdene, men uansett ønsker Christiansen og hans mannskap nå å selge bort de få ekstra porsjonene.
– Det kan dreie seg om oppimot fem porsjoner pr rett. Den ene dagen i forrige uke la vi vel ut elleve retter, men det vil være veldig sjeldent, sier kokk Ingunn Kjelvik.

Snekker’n Boligmesse
Halvtime med henting

Det er Kjelvik som styrer «Too Good To Go» for sentralkjøkkenet og forteller om en svært så enkel administrasjon for å kutte matsvinnet nesten ned mot null. Ideen var danske og ble lansert for drøyt tre år siden. Nå kan du kjøpe deg «overskuddsmat» til svært så reduserte priser fra en rekke kafeer og butikker, og nå altså også Stjørdal kommunes sentralkjøkken.
– Som regel legger vi ut antall porsjoner som kan kjøpes forholdsvis tidlig på formiddagen. De som kjøper må hente i løpet av en halvtime på ettermiddagen. Da er det enten middag og dessert eller suppe og middag, sier Kjelvik.

«Overraskelser» på menyen

Kjøkkensjef Christiansen poengterer at her er det sunn og god mat, som er laget helt fra «bunnen av».
– Vår matproduksjon følger nasjonale retningslinjer for mat til eldre og maten er derfor både næringsrik og god, understreker Christiansen.
Det lages mange ulike retter ved sentralkjøkkenet og dermed er porsjonene som selges via «Too Good To Go» en form for «overraskelsespakker».
– Vi skriver ikke noe om hvilke retter det er, og de som kjøper mat gjennom appen og henter hos oss må ta det de får, sier Kjelvik, som garanterer at middagene er både velsmakende og ferske.

Les forrige sak:
Butikksjef Sonja Helen Moen hos Kiwi i Mindes Hus fikk tirsdag besøk av bandet Fosseduren fra Stjørdal. Musikere og sangere skapte topp stemning da 10 år med butikk langs E14 ble markert. Kundene likte tydelig minikonserten og fikk påspandert kake, kjeks og kaffe.
Feiret 10-årsdagen med sang og musikk

Kiwi markerte ti år i Mindes Hus

Close