12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Storkoste seg på sommerskole: – Vi kommer til å savne hestene

Brødrene Kasper (10) og Theo Mondal (7) fikk lære om hestestell

Brødrene Kasper og Theo Mondal gleder seg til å dra ut på ridetur. På hesteryggen ser vi storebror Kasper, mens Theo holder hesten. Brødrene Kasper og Theo Mondal gleder seg til å dra ut på ridetur. På hesteryggen ser vi storebror Kasper, mens Theo holder hesten.

Brødrene Kasper (10) og Theo Mondal (7) storkoste seg på sommerskole ved Eikra gård. Spesielt hestene kommer de til å savne.

I forbindelse med Stjørdal kommunes sommerskole, har 12-15 rideglade barn tilbragt de siste ukene på Eikra gård. Der har de lært å bli trygge på hesten, stell og foring. I tillegg er det mye fokus på mestring og håndtering av utfordringer, ifølge daglig leder Veronica Reinås.

Storkoste seg

Brødrene Kasper og Theo Mondal forteller at det har vært hyggelig å tilbringe den siste uken på Eikra gård, spesielt Kasper forteller at han har storkost seg på hesteryggen.

– Jeg har ridd tidligere da jeg var yngre og skulle feire bursdagen min. Da red jeg på en ponni som het Non-stop. Jeg er veldig glad i å ri på hest; det er noe av det morsomste jeg vet, sier Kasper.

Han får støtte av broren Theo, som også synes å ri er gøy, men legger til at han også ser frem til avslutning med is og pizza senere.

– Jeg kommer til å savne hestene, de er så snille og gode. Jeg kunne tenkt meg å fortsette å ri, sier Kasper.

Lærerik sommerjobb

En av dem som bidrar med å ta vare på barna er 14 år gamle Nicco Andre Bulling, som de siste tre ukene har hatt sommerjobb på Eikra gård. Bulling forteller at han har fått kjenne gårdsarbeidet på kroppen.

– Jeg er veldig sliten mot slutten av dagen, så jeg kjenner det skal bli godt med ferie. Men jeg har stortrivdes med å være her, og synes det er gøy å bli kjent med nye folk og å få arbeidserfaring, sier Bulling.

I tillegg til å jobbe med barna som er på sommerskole, har han stelt med hestene.

– Jeg har mye med hestene å gjøre. Blant annet henter jeg dem ut av stallen og sørger for at de får mat og drikke.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Nødetatene rykket ut

Bisto med fjerning av defekt batteri

Close