4 °C Stjørdal, NO
25/11/2020

Storlien-butikk sier opp 15 ansatte

Harryhandelsvikt på 112 millioner i Åre hittil i år

Omsetningsstup i grensehandelen på Storlien fra mars. Nå vil Coop Storlien si opp ansatte. Foto: Frank Skaufel
Elbil-lading

Harryhandelsvikt på 112 millioner i Åre hittil i år.

Så voldsom er handelssvikten at Coop Storlien vil si opp 15 ansatte. I Åre og Østersund kan mange flere miste jobbene med mindre grensehandelen raskt gjenopptas.

Fra da Norge 17. mars stengte grensen til Sverige ble det umiddelbart nesten slutt på norske kunder i grensebutikkene. Siden har omsetningen stupt.

Sveriges Radio har summert omsetningsstupet i de fem nabokommunene til vårt nabofylke Jämtland til 167 millioner fra mars i år til nå.

Minus 112 millioner

I Åre kommune gikk omsetningen ned med 112 millioner til nå i år i forhold til i 2019. Nå må ansatte gå.

– En tung beskjed å gi til våre ansatte. Vi må si opp 15, sa Henrik Weile, Stormarknadschef Stora Coop Storlien, til Sveriges Radio (SR).

Det vil nå bli forhandlinger med de tillitsvalgte om hvordan oppsigelsene skal skje hvis nordmenn fortsatt ikke kan inviteres til handel.

Kort tid etter at koronapandemien startet ble det nye grensehandelsenteret på Storlien åpnet. Siden har stengning og restriksjoner for å krysse grensen ført til omsetningsstup.

Håpet grenseåpning

Butikker og andre virksomheter i vårt svenske nabofylke har håpet på grenseåpning.

Ansatte har blitt oppsagt og permittert mens de har ventet på det. Virksomhetene har endret åpningstider og iverksatt tiltak for å holde driften gående til nordmenn igjen kan komme.

Stadig nye har fått påvist korona i de svenske nabokommunene, og slik er det også denne uke.

Både på norsk og svensk side av grensen er smittestatus nå slik at ingen kan si når det vil bli fri ferdsel igjen mellom Norge og Sverige.

– Helt nødvendig for oss å si opp ansatte nå. Vi må ha norske kunder igjen for å få omsetning som før koronaen, uttalte Henrik Weile ved Coop Storlien til SR.

 

 

Les forrige sak:
Helltunnelen var stengt torsdag formiddag

Måtte stenge på grunn av sprenging

Close