5 °C Stjørdal, NO
21/03/2019

Storlirennet flyttes til reservetraseen

|| Det er perfekte forhold i traseen mellom Storlien og Meråker, men værmeldingene gjør at arrangørene har valgt å flytte rennet søndag til reservetraseen. (Foto: Storlirennet)||

Meldinger om mye snø og sterk vind gjør at arrangørene av Storlirennet har bestemt at årets løp må arrangeres i reservetraseen. 

– For å gjøre Storlirennet til en trygg og god opplevelse for alle deltakere, flytter vi årets renn til alternativ trasé med start og mål i Grova skisenter i Meråker, skriver Guri Knotten Hetland på Storlirennets hjemmeside.

Det er totalt meldt mellom 20 og 25 millimeter snø i området søndag og det i kombinasjon med vindvarsel opp mot stiv kuling rett fra vest, gjør at arrangørene har gjort dette valget. Reservetraseen måtte også benyttes under fjorårets renn. 

– Vi tok avgjørelsen klokka 10 lørdag etter å ha hatt hyppig kontakt med meteorolog og studert værmeldingene. Det viktigste for oss er å lage et trygt og godt renn som passer for alle. Det er mange barn på start og vi har en familieprofil, og vi er veldig heldige som har en god alternativ trase, sier Knotten Hetland. 

Coop Storlien artikkelnivå

Dermed blir løypa kortet ned fra 36 til 24 kilometer, men opplevelsen vil nok bli betydelig bedre for de ivrige skigåerne.

– Rennkontor er ved Meråker videregående skole. Derfra går det skyttelbusser til Grova. Det er ikke anledning til å parkere i Grova skisenter, melder Storlirennet. 

Som for det «ordentlige» Storlirennet går dette i fri teknikk, men det kjøres også spor for klassisk teknikk. 

 

Les forrige sak:
||
Halvminuttet bak i Falun

Varden-løperne havnet begge omtrent et halvminutt bak på lørdagens fellesstart i […]

Close