2 °C Stjørdal, NO
17/11/2019

Stormestre kommer til storturnering

Sjakkspillere fra 20 nasjoner til Hell

STORE NAVN TIL HELL: Formann i Hell Sjakklubb, Torbjørn Dahl, ser fram til storfint besøk under Hell Chess Festival som starter ved Scandic Hell 3. august. (Foto: Frank Skaufel) STORE NAVN TIL HELL: Formann i Hell Sjakklubb, Torbjørn Dahl, ser fram til storfint besøk under Hell Chess Festival som starter ved Scandic Hell 3. august. (Foto: Frank Skaufel)

3. august innledes Hell Chess Festival. Dette er den første internasjonale sjakkturneringen i Midt-Norge på flere tiår.

– Dette blir en stor turnering. Jeg har ikke helt oversikt akkurat nå, men vi regner med at det kommer mellom åtte og ti stormestre hit. Det betyr sjakkspillere på meget høyt internasjonalt nivå, sier turneringsleder og sjakklubb-formann Torbjørn Dahl.

Hell Chess Festival arrangeres ved Scandic Hell med sjakkonkurranser i ni dager. Hovedturneringen spilles over ti runder i løpet av disse dagene, og på deltakerlisten finnes store navn i sjakkmiljøet.

– Sergey Volkov er blant annet tidligere russisk mester. Han er påmeldt, sier Dahl.

Det samme er Johan-Sebastian Christiansen som er sjette best rangert av de norske sjakkspillerne, og som har deltatt i VM.

Storturneringen på Hell er en av fire internasjonale turneringer i Norge i år, og en attraktiv turnering.

Hegra Spbank-Stilling

– Denne type turneringer er normgivende i forhold til å nærme seg titler som internasjonal mester og stormester, sier Torbjørn Dahl.

Han forventer rundt 200 spillere til Stjørdal disse august-dagene og i tillegg til selve hovedturneringen blir det flere sidearrangement, blant annet lynsjakk og turneringer for barn og unge.

Turneringen foregår altså ved Scandic Hell. Samme klubb arrangerer også Landsturneringen, som er NM, på samme hotell fra 3. til 11. juli neste år.

 

Les forrige sak:
Etterforskningsleder Annar Sparby fra politiet og varaordfører Ole H. Sandvik møtte pressen på Scandic Hell Hotel for å gi opplysninger om brannene natt til fredag.
– Det skal være trygt i Stjørdal

Vi må være lykkelige for at det gikk bra, sier varaordføreren

Close