13 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Yngst, best og størst i kjeften

Yngstemann i Haugen-familien ble den beste

Yngstemann ble best i feltfinalen av far og to sønner Haugen. Fra venstre: Pappa Ludvig, lillebror Ola Edvart og storebror Lars Emil. Yngstemann ble best i feltfinalen av far og to sønner Haugen. Fra venstre: Pappa Ludvig, lillebror Ola Edvart og storebror Lars Emil.

– Lett match var det vel ikke, men det gikk da vel greit.

Pappa og to sønner i samme finale under Landsskytterstevnet er ikke hverdagskost, men familien Haugen var veldig involvert under fredagens feltfinale. Det ble yngstemann av de tre bla´ Haugen fra Meråker som ble den aller beste. 22-åringen Ola Edvart smelte til med fullt hus; tolv treff og seks innertreff i feltfinalen. Det var ett treff mer enn storebror Lars Emil (26) og ytterligere ett treff bedre enn pappa Ludvig. Dermed ble det også medalje i Landsskytterstevnet for den yngste av brødrene.

LES OGSÅ: Tøff familiekamp i finalen!

– Jeg hadde nok en liten fordel med at jeg ikke skjøt bane mellom felt og dagens finale i motsetning til dem, sier en uvanlig beskjeden Ola Edvart Haugen.

– Mamman din påstår at du er den mest storkjefta i familien, og at du har vært litt ovenpå etter finalen. Stemmer det?

– Haha. Tror nok det er mange som kan skrive under på at jeg er størst i kjeften i familien ja, men begynner å få en sterk konkurrent i lillesøster, sier Ola Edvart Haugen og sikter til 18-åringen Ragnhild, som satser hardt på skyting.

Coop Storlien artikkelnivå

22-åringen er et stort skyttertalent, men har nesten ikke skutt siden han var i feltfinalen under Landsskytterstevnet i Førde i fjor.

– Jeg skjøt et stevne med 30 skudd fredagen før Landsskytterstevnet. Det er det eneste siden Førde.

– Talentet er tydeligvis til stede i rikt monn. Vurderer du å begynne og trene litt mer?

– Næsj, må vel kanskje det nå for å forsvare dette resultatet. Mulig jeg skyter meg ned i klasse 2 så jeg kan skyte bare knestående og liggende. Jeg sliter så mye på stående. Da hadde jeg nok fått større lyst til å skyte mer.

– Da går du vel for gull i klasse 2 neste år?

– Går for gull vettu. Neida, sier Ola Edvart Haugen og ror litt, men det passer ikke helt imaget for den mest storkjefta i familien.

Ola Edvart Haugen endte på delt 57. plass i feltfinalen. Med ett innertreff mer ble Ole Erik Thoresen fra Hommelvik beste lokale feltskytter på delt 45. plass. Lars Emil Haugen ble nummer 157, mens pappa Ludvig endte på 188. plass.

Les forrige sak:
Arrangementsbyen Stjørdal har hatt sin travleste og mest innholdsrike sommer noensinne. Magnus Larsen (t.v.) og Arnt-Inge Fremstad sørger for å bytte ut flaggene for Landsskytterstevnet med Byfest Stjørdal utenfor Kimen kulturhus.
Siste skudd er skutt – nå blir det Byfest

Storarrangementene står i kø

Close