-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

Strømgigant flytter inn i Triangel Park

Norges nest største strømnettkonsern har funnet sine lokaler i Stjørdal

Norges nest største nettkonsern kommer til å bli en stor, spennende og viktig regional arbeidsplass med mer enn 20 lokasjoner over hele Trøndelag. Det legger til rette for spennende karriereveier for folk som ønsker seg spennende oppgaver innen strømforsyningen i Trøndelag. Inntil videre fortsetter nettkonsernets datterselskaper med navnene TrønderEnergi Nett og NTE Nett, men dette vil endre seg til høsten når nytt navn skal lanseres og implementeres. Her er de på plass foran de nye lokalene i 2. etasje i Triangel Park i Stjørdal. Fra venstre: konsernsjef Trygve Kvernland, ordfører Ivar Vigdenes, teknologidirektør Bjørn Rune Stubbe, kommunikasjonsdirektør Bengt Eidem og leder for Næringsforeningen i Værnesregionen, Jon Uthus. Norges nest største nettkonsern kommer til å bli en stor, spennende og viktig regional arbeidsplass med mer enn 20 lokasjoner over hele Trøndelag. Det legger til rette for spennende karriereveier for folk som ønsker seg spennende oppgaver innen strømforsyningen i Trøndelag. Inntil videre fortsetter nettkonsernets datterselskaper med navnene TrønderEnergi Nett og NTE Nett, men dette vil endre seg til høsten når nytt navn skal lanseres og implementeres. Her er de på plass foran de nye lokalene i 2. etasje i Triangel Park i Stjørdal. Fra venstre: konsernsjef Trygve Kvernland, ordfører Ivar Vigdenes, teknologidirektør Bjørn Rune Stubbe, kommunikasjonsdirektør Bengt Eidem og leder for Næringsforeningen i Værnesregionen, Jon Uthus.

Norges nest største strømnettkonsern er nå på plass i Stjørdal. Lokalene inntas av påtroppende konsernsjef Trygve Kvernland og de ansatte neste måned. Fredag var selskapets ledelse på befaring i topp moderne lokaler i Kjøpmannsgata.

Ordfører Ivar Vigdenes ankom nettkonsernets nye lokaler på Stjørdal fra en reise i København da bygningsarbeidere i full utfoldelse jobbet med å ferdigstille andreetasjen i Kjøpmannsgata 7, Triangel Park. Lokalene er fortsatt en byggeplass, men de er nye og moderne og TrønderEnergi nett og NTE Nett som nå har slått seg sammen, åpnet dørene for en tidlig befaring. Bengt Eidem er påtroppende kommunikasjonsdirektør og Bjørn Rune Stubbe er teknologidirektør i det nye selskapet som får Trygve Kvernland som konsernsjef.

– Det nye nettkonsernet vil fra starten av ha 250.000 kunder i hele Trøndelag, rundt 500 ansatte, og vi kommer til å ha ansvaret for strømforsyningen fra Børgefjell i nord til Dovrefjell i sør. Det nye nettkonsernet er en sammenslåing av strømnettvirksomhetene til TrønderEnergi Nett og NTE Nett, forklarer konsernsjefen som vil starte pendlervirksomhet mellom sitt bosted Steinkjer og Stjørdal når kontorene åpner neste måned.

Mer konkret er eierne av det nye nettkonsernet NTE 40 % TrønderEnergi 40 % og KLP 20 %. Dette blir et uavhengig selskap uten en enkelteier med majoritet.

– Vi er organisert på eiersiden i tråd med hvordan nasjonale myndigheter ønsker å organisere strømnettbransjen med uavhengighet fra strømsalgsselskapene og produksjonsvirksomhetene.  Nå er vi på jakt etter et nytt navn som er universelt, ettersom ambisjonene er å vokse kanskje også inn mot Jämtland på sikt, sier kommunikasjonsdirektør Bengt Eidem. Han og nettselskapet tar gjerne imot navneforslag fra publikum.

Bjørn Rune Stubbe, teknologidirektøren i selskapet har kortest vei med bostedsadresse på Gevingåsen i Stjørdal. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Ordfører Ivar Vigdenes gratulerer konsernsjef Trygve Kvernland med valget av adresse for hovedkontoret i Triangel Park på Stjørdal.
Ordfører Ivar Vigdenes gratulerer konsernsjef Trygve Kvernland med valget av adresse for hovedkontoret i Triangel Park på Stjørdal.

Ledelsen sier sammenslåingen av nettselskapene skal legge til rette for lavest mulig nettleie for kundene. Sammenslåingen har også store effektivitets- og synergipotensialer årlig. Nettet skal i følge energilovverket være åpent for distribusjon fra strømselskapene, og konsernsjefen forventer stor vekst i årene fremover.

– Vi står midt i en større elektrifisering av samfunnet. Norge skal være et lavutslipps-samfunn til 2050. Fossil energi skal byttes ut med fornybar produsert strøm i sektor etter sektor. Dette kommer til å kreve mer av strømnettet, og da er det viktig at de som har ansvaret for strømnettet evner å løse denne utfordringen på en smartest og billigst mulig måte både for kundene og for samfunnet totalt sett, påpeker Trygve Kvernland i selskapet som så langt har navnet Nettholding men er på leting etter et snertent nytt navn. Base har de altså i Stjørdal, til ordfører Ivar Vigdenes sin store glede.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Utrykningspolitiet)
To fratatt førerkortet i fartskontroll

Utrykningspolitiet med "storfangst"

Close