-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Storulvån Fjællstation

Det mektige sylmassivet er et populært turmål fra Storulvån. Gjetryggen og Snasahøgarna med Storsnasen som høyeste topp frister også.

 

 

Storulvån Fjællstation er Svenska Turistføreningens flotteste anlegg. Beliggenheten kan ikke være flottere, omkranset av ville fjell på alle kanter, og med en svært så enkel adkomst. Du kjører bil helt frem til døren. Og sist, men slett ikke minst, herfra har du utgangspunkt til flere turisthytter både på svensk og norsk side. 

Blåhammarstugan , Sylstationen  og Helax er på svensk side, og Storerikvollen og Nedalshytta på norsk side er også turmål, da gjerne med mellomlanding.  Da snakker vi om litt lengre og for noen litt tøffe turer. Du trenger ikke å farte langveis for å nyte fjellet herfra. Storulvån er i seg selv turmål mer enn nok.  Ønsker du å kombinere fjell-livet med litt luksus så bo i ro her. Storulvån har en masse å by på lokalt.

Selve anlegget har mange av de fasiliteter mere urbane steder har.  Etter at fjellstasjonen brant ned til grunnen i 1987 ble det bygd et hypermoderne anlegg, hvor det ble satset på at turistene skulle bo fast på Storulvån. Samtidig er den standarden beholdt hvor du har muligheter til å bo enkelt med selvhushold og dermed billig. Heller ikke her blir du avvist på grunn av fullt belegg, slik skal det være på fjellhyttene. Vil du ha en bestemt standard på rommet du ønsker å bo på anbefales å ringe før adkomst og bestille, men som sagt du blir ikke avvist.   

                                 

Jessdica  Milkewitz er daglig leder og vertinne på Storulvån. Og hun sier at sesongene på en måte er i ferd med å viskes ut. Nå besøker folk fjellet nesten uansett tid på året.

 

Daglig leder Jessica Milkewitz sier at det blir stadig flere som bruker stedet som en base camp, og tar dagsturer ut i den flotte fjellnaturen, og som kommer tilbake og nyter den sørvisen fjellstasjonen har å by på. Og da kan vi trekke frem matstellet som en god grunn for å bli her noen dager. På samme måte som Den Norske Turistforeningen satses det også her på lokale råstoffer. Dette sammen med et førsteklasses kjøkken, og en storslagen utsikt fra spisesalen, gjør oppholdet her til en opplevelse i seg selv. 

 

Etter brannen i 1987 ble fjellstasjonen oppbygd på rekordtid, alt i 1989 var de i drift igjen. Og da i et hypermoderne anlegg, Svenska Turistføreningens storstue..

 

Får du plutselig lyst til en tur ut til de mange turmål, men mangler utstyr, det ble av en eller annen grunn igjen hjemme, får du leie alt du trenger her.  Eller du kunne tenkt deg et besøk på Sylstationen, men ikke føler deg i stand til å ta den flere timer lange turen dit, kan du ta beltebilen “Fjællexpressen” som går daglige turer. Om du føler for å holde deg helt i nærheten, en dag eller to, behøver du ikke å kjede deg.  For her finnes europas høyeste innvendige klatrevegg i naturstein, og vil du klatre utvendig blir det vær vinter laget en isklatrevegg.  Også de små har sitt eget område, hvor det blant annet er satt opp en lavo. Og ønsker du bare å slappe av, enten i solveggen eller i fjellstasjonens saunaavdeling er valget ditt.    

                                                                                                                             

Fjællexpressen har daglige turer herfra til Sylstasjonen.  Du kan benytte beltebilen begge veier, men tar du den opp, er det meget lett lei tilbake for egne krefter.

 

Jessica Milkewitz sier videre at de har merket en tydelig forandring i folks fjell-liv. Før var det mere sesongpreget utfart fra Storulvån. I dag er det nesten sagt sesong hele året, selv om det også er stengt her i perioder. Grunnen mener hun ligger i at utstyret er et helt annet. Du får kjøpt fjellklær i dag som er beregnet på ekstremvær, og samtidig tror hun at mange er meget godt forberedt når de legger ut på tur. For egen del tror vi at det forekommer turister som nok er litt overmodig, så stol ikke kun på utstyret i fjellet, erfaring betyr nok mere, og forståelsen av naturkreftene.  Så er det en gruppe turister som vi ikke må glemme, dagsturistene.  En dagstur hit inn anbefales, det er ingen krav om å ta ski eller sykkel fatt. Nyt naturen fra solveggen, og nyt også fjellstasjonens utmerkede mat, alle er velkommen sier daglig leder Jessica Milkewitz  til slutt.

 

Lavoen er som et midtpunkt i barnas rike, her arrangeres forskjellige aktiviteter for de minste. Etter hva vi forsto er dette populære greier.  Det er ikke minst viktig at de unge får smaken på fjellet, positive erfaringer i unge år sitter som regel godt i minnet.

 

Fakta Storulvån Fjællstation.

 

Adkomst: 

Ta toget til Enafors og buss til Storulvån. Med bil E14 ta av til høyre ved Enafors, godt merket.  Eller til fots via Blåhammastugan. Sykkel samme trasee som bil er letteste lei.                        

Antall sengeplasser: 150   Maks antall overnattingsgjester. Ubegrenset.  Ved spesielle ønsker ring og bestill.                      

Byggeår:  Gjenoppbygd etter storbrann 1987, åpnet igjen 1989.                                                                                                       

Høyde over havet.: 735 meter.                                                                                                                                 

Eier. Svenska Turistføreningen.

 

Is-skulpturen som lages i løpet av vinteren brukes til is-klatring. En svært så artig sak. Vi har ikke hørt om maken.

Les forrige sak:
Strengere på Tautra

  Hendelser mellom storfe og turgåere har ført til nye ferdselsregler […]

Close