12 °C Stjørdal, NO
22/09/2018

Støttemedlemmer skal gjøre toalettpapir overflødig

Tangmoen og G-Sport samarbeider om ny type «dugnad»

GÅR NYE VEIER: Tangmoen og G-Sport utvider samarbeidet og satser på at inntektene skal økes betydelig for begge partene. Fra venstre: Sportslig leder Joakim Korstad, Tangmoen-leder Kristian Nisja og G-Sportsjef Rune Maalø. GÅR NYE VEIER: Tangmoen og G-Sport utvider samarbeidet og satser på at inntektene skal økes betydelig for begge partene. Fra venstre: Sportslig leder Joakim Korstad, Tangmoen-leder Kristian Nisja og G-Sportsjef Rune Maalø.
Norfloor åpning sept 18

Sist oppdatert

«Alle» lag og foreninger selger toalettpapir. Nå kutter Tangmoen IL ut den dugnaden og erstatter det med støttemedlemskap som skal gi dobbelt så mange kroner i kassa.

– Dette blir den eneste økonomiske dugnaden til våre fotballspillere kommende sesong, sier Tangmoen-leder Kristian Nisja. Enkelt og greit skal spillerne i ungdomsklassen selge ti støttemedlemskap til 100 kroner og hver og i barnefotball skal de selge fem av dem. Gulroten er at støttemedlemmene får 15 prosent rabatt på alle ordinære varer hos Tangmoens samarbeidspartner G-Sport i Torgkvartalet.

– Vi ønsker å gå en annen vei enn toalettpapir. Alle andre klubber selger det, innkjøpsprisen stiger noe som gjør det vanskeligere å tjene like mye på det som tidligere, og ikke minst er det krevende både å lagre og selge, sier Nisja.

Nesten ren netto

Tangmoen-lederen er klar på at denne vridningen av dugnadsinnsatsen vil være økonomisk gunstig for klubben, – trolig nærmere en dobling av inntektene med mindre jobb.
Totalt satser Tangmoen IL på å selge 3.000 støttemedlemskap. De 300.000 kronene som kommer inn på dette er omtrent ren netto. Også G-Sportsjef Rune Maalø håper på nettofortjeneste og at «hjemklubben» hans tjener bra på ordningen.

– Jeg er positiv til alt som kan innbringe ekstra inntekter til Tangmoen. Samtidig håper vi selvsagt å øke volumet på det vi selger i butikken så mye at vi tjener inn de 15 prosentene i rabatt og vel så det, sier Maalø, som understreker at rabatten ikke gjelder på salgsvarer og elektronikk.

Lettsolgt

Tangmoen-leder Kristian Nisja og sporslig leder Joakim Korstad er opptatt av at klubben skal være nytenkende på finansiering av driften.

– Vi skal være en klubb for alle. Derfor jakter vi hele tiden på inntektskilder som kan gi oss «lettere» penger for å drive klubben videre. Før denne sesongen økte vi ikke treningsavgiften til noen av lagene, – tvert imot så senket vi den for noen av klubbens lag, sier Korstad.

Nå blir salget av støttemedlemskap den eneste økonomiske dugnaden for Tangmoen-spillere. Det gjør at en juniorspiller i klubben må ut med 3.300 kroner, inkludert de 1.000 kronene han eller hun selger støttemedlemskap for.

– Dette tror vi også er en enkel «greie» å selge. Handler du for mer enn 700 kroner hos G-Sport i løpet av året har du tjent inn hundrelappen, sier Joakim Korstad.

 

Les forrige sak:
Med 21 mot 20 stemmer sa kommunestyret i Stjørdal nei til anmodningen fra IMDI om å bosette åtte ekstra flyktninger.
Sier nei til åtte ekstra flyktninger

Den borgerlige blokka sprakk, men Venstre sørget for nei-flertall

Close