6 °C Stjørdal, NO
28/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Strikkegründeren har blitt forfatter

Har utgitt sine beste oppskrifter til inspirasjon

FORFATTER: Konseptutvikler og eier av «Knit Me», Trine Johnsen viser frem noen av sine nyheter. -Jeg takker venner og familie for god støtte. Boka er en samling av mine strikkeoppskrifter siden begynnelsen av min karriere som strikkedesigner og frem til i dag. FORFATTER: Konseptutvikler og eier av «Knit Me», Trine Johnsen viser frem noen av sine nyheter. -Jeg takker venner og familie for god støtte. Boka er en samling av mine strikkeoppskrifter siden begynnelsen av min karriere som strikkedesigner og frem til i dag.

Trine Johnsen og hennes firma «Knit Me» lanserte sin første bok under sesongens siste strikkekveld.

I fem år har Trine Johnsen (38) fra Hell drevet firmaet «Knit Me». Nå har hun lansert sin egen bok under samme navn. Lanseringsfest og strikkekveld var i Kirkestallen der over 80 personer møtte opp til den etter hvert tradisjonelle strikkekvelden.

– Strikking er avslapping og hobby. Andre har yoga, mens jeg har strikking, sier May Olsen fra Meråker som tok turen denne kvelden. Det gjorde også Elbjørg Rokstad.

– For øyeblikket strikker jeg kun til meg selv, sier Rokstad med seks uker gamle Odin på armen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

SELGER: Inger Dalåmomo Larsson (nærmest) ved Ark Bokhandel hjalp til med salget i Kirkestallen. Den ferske boka finnes også i bokhandelen i Torgkvartalet.
SELGER: Inger Dalåmomo Larsson (nærmest) ved Ark Bokhandel hjalp til med salget i Kirkestallen. Den ferske boka finnes også i bokhandelen i Torgkvartalet.
Bra respons

Over 80 frammøtte i Kirkestallen viser at strikking er populært.

Inger Dalåmomo Larsson har jobbet på Ark Bokhandel i 14 år og ser en økende trend for dette blant voksne og unge mødre. Hun var på plass under arrangementet og sto for salget av «Knit Me»-boken.

– Jeg har ikke fått noen salgstall fra forlaget så langt, men har hørt at det selges en del fra bokhandelen i Torgkvartalet. I tillegg ble det solgt en del under strikkekvelden, sier Trine Johnsen noen dager etter lanseringen.

Boka består av cirka 45 strikkeoppskrifter som hun har designet gjennom de fem-seks årene hun har jobbet med «Knit Me». Gründeren har enda flere oppskrifter på lager, så det er et potensielt grunnlag for en oppfølgingsbok.

– Det kan tenkes, men det er en veldig arbeidskrevende prosess å lage bok, sier Johnsen.

Live-veiledning

Trine Johnsen følger trenden med å engasjere kundene via sosiale medier.

– Hver onsdag klokka 12 kjører vi en kort livevideo på Facebook. Her gir jeg veiledning på utvalgte oppskrifter fra boken, og snakker om tips og triks for hvordan man kan få et pent resultat. Neste visning er 3. april, sier Johnsen, som oppfordrer alle interesserte til å følge med på firmaets Facebook-side. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

POPULÆRT: Mer enn 80 strikkeglade og -interesserte møtte opp da «Knit Me»-boka ble lansert. Nå blir det noen måneder med pause fra strikkekveldene, men på tidlighøsten kommer de i gang igjen.
POPULÆRT: Mer enn 80 strikkeglade og -interesserte møtte opp da «Knit Me»-boka ble lansert. Nå blir det noen måneder med pause fra strikkekveldene, men på tidlighøsten kommer de i gang igjen.
Strikkekveld-ferie

Strikkekvelden med boklansering var den siste denne strikkesesongen. Strikking er spesielt populært på høsten og vinteren og nå får folk litt andre ting å tenke på og drive med, mener Johnsen.

– Vi har kjørt strikkekvelder med fire til seks ukers mellomrom i høst og vinter. Oppmøtet har vært veldig bra, helt opp til 120 personer, sier hun fornøyd.

Men nå kommer påsken og etter hvert både vår og sommer. Så selv om hun strikker videre og tenker strikking året rundt, legges strikkekveldene litt på is.

– Nå blir det en pause til over sommeren. Antakelig kjører vi i gang strikkekveldene igjen i slutten av august, sier Trine Johnsen.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Branntilløp ved institusjon

En mann til sykehus med brannskader

Close