1 °C Stjørdal, NO
24/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 03

Strikkekafe på dagtid

| |

For ett år siden startet Gro Karin Gifstad opp med strikkekafe på Egon i Stjørdal. Siden da har damer, både unge og gamle møttes to torsdagskvelder i måneden.

Nå er tiden inne for å få et tilbud også på dagtid. Line Woldmo,en av damene som driver Smia brukthandel og Cafe hadde blitt kontaktet av kunder som hadde ønsket et tilbud om et treffsted for håndarbeid. Hun tok kontakt med Gro Karin om ikke hun kunne tenke seg å starte opp en strikkeafe hos dem på dagtid.

Med en atmosfære i gamle møbler som sofa, lenestoler, kjøkkenstoler, håndarbeid, kopper og kar og masse retrovarer passer det inn med litt håndarbeid.

Gro Karin, som selv bruker å ha med seg strikking på kafé, hadde sett at det var et behov for et tilbud på dagtid. Hjemmeværende, småbarnsforeldre og andre som hadde fri på dagtid vil med et slikt tilbud få et sosialt møtested.

Hun vet at det er flere steder i Stjørdal som har strikkekafe. Disse blir drevet av lag og foreninger og hun vet at mange ønsker et sted som er uavhengig og det blir dette tilbudet.

Gro Karin Ser for seg et tilbud som også kan gi noe annet enn å bare drive med håndarbeid. Hun tenker da på besøk av garnprodusenter, forfattere av håndarbeidsbøker. Dette skal være en dynamisk kafé.

Selv om det heter strikkekafe, så er det lov til å komme med andre håndarbeidstyper og det er også lov til å komme uten håndarbeid. Siden det er mange unge som har startet med strikking så er de velkommen til å dele og kanskje få svar på problemer de måtte ha. Eldre som har noen år med strikkepinner har kanskje noe å lære bort.

Onsdag 30. oktober kl 11.00 åpner strikkekafeen. Det vil bli overraskelser til de som kommer. Her er det flere fra næringslivet som har støttet opp om tiltaket med gaver.
Deretter vil det bli fast hver onsdag, men det er lov til å ta med håndarbeidet de andre dagene også. Det er heller ingen kjøpeplikt når det er strikkekafe.

Ved Smia brukthandel og Cafe er det mulig å komme inn med barnevogn, rullestol og rullator. Her er det stoler og bord for alle behov.

Les forrige sak:
|
Valgte å legge ned barnehagen

Selv med nedlegging av den kommunale barnehagen vil det være flere […]

Close