11 °C Stjørdal, NO
04/08/2020

Strikker hos Frøken Fjong

| |

Siden mai i fjor har Frøken Fjong hatt åpne dører på Alstadsenteret. Ina Renate tilbyr god stemning, hjemmebakt, kaffe fra et minibrenneri i Trondheim og at «det skjer ting i kafeen».

–        Vi har satset på kaffe fra Jacobsen brenneri i Trondheim, og har mye hjemmebakt og lokalt spisende. Synes vi greier å skape en trivelig atmosfære og tilbyr diverse artikler for salg. Vi har Harney & Sons te i blikkbeholdere, populært sammen med Cielo-sjokolader og Pandora Bell-karameller fra Irland, sier Ina Renate og servere sine strikkedamer ny varm kaffe. Lena Grangård Reitan, Randi Rosø, Turid Reitan og Randi Britt Nilssen er denne torsdagen innom for en strikkeprat.   

–        Sist var vi vel rundt 14 stykker her, og dette synes vi har blitt et høydepunkt i uka. Fint å slå av en prat og treffes med strikkinga over kaffekoppen, sier Randi Britt Nilssen. Sokker, kjoler, kåper og votter blir i følge damene resultatet. Galleri Nåløyet fra Levanger var nylig innom med salgsartikler, og Quiz-lørdagene en gang i måneden er populære innslag.

–        Forrige gang var det presten som var qvis-maker, nå er det ordføreren neste gang, sier Ina Renate som har med seg Hege Christine Brenne i arbeid på kafeen.

Kaffe er kultur også i kulturlandskap          

At kaffe er en kulturbærer hersker det liten tvil om. For kaffekjennere kan det opplyses at Rasmus Hellebostad fra kafeene Java og Mocca i Oslo er Norgesmester i barista og kaffekunst året 2013. Jan Ove Thorbjørnsen fra Stord heter norgesmesteren i kaffebrenning. Kåringen skjedde hos Solberg & Hansen i Oslo i år, og Thorbjørnsen vant blant 11 deltakere. Hos Frøken Fjong er man opptatt av god smak på kaffen, og er du ekstra nøye med opphav på kaffebønnene kan Ina Renate gi deg navn på kaffebonden om det trengs.

–        Vi er opptatt av å vite opphav til det vi serverer. Kundene skal være trygge på kvaliteten og vi er opptatt av kortreiste produkter selv om kaffen vår er fra Brasil og må importeres. Vi har heimelaga strikke- og håndverksprodukter fra Hege Chr. Brenne, lekekrok for de minste og byttestativ med klær.

–        23.november blir ordføreren quiz-master på kafeen, og fokus mot jul blir selvfølgelig aktiviteter og juleartikler. Julebakst, gløgg, julekalender med overraskelser, og vi viderefører sminkekursene sammen med Salongen som er nabo hos oss, avslutter en travel blid dame. Ina Renate ønsker velkommen innom Frøken Fjong for en smaksprøve!

Les forrige sak:
|
Millionunderskudd i Malvik

Tirsdag i neste uke skal formannskapet i Malvik behandle forslaget til […]

Close