20 °C Stjørdal, NO
11/08/2020

Strømmet tilbake til nybutikken

– I dag kan kundene i praksis handle alt de trenger i varekurven hos oss

SLÅR AN: Større utvalg særlig innen kjøle- og frysevarer er en av årsakene til at Linda Vikvald og de andre på Extra Skatval opplever en sterk omsetningsøkning etter åpningen av nybutikken.

Nye Extra på Skatval har tydeligvis falt i smak. Omsetningsveksten fra Prix-butikken er på 42 prosent.

Den gamle Prix-butikken ble lagt ned ved nyttår 2017, og i over 14 måneder var innbyggerne på Skatval uten nærbutikk. 7. mars i år åpnet splitter nye Extra Skatval, og siden har pilene pekt til himmels i det som er blitt en formidabel omsetningsfest.
Ser vi på perioden fra mars til og med september i år, har Extra hele 42,4 prosents omsetningsøkning sammenlignet med samme periode for Prix i deres siste driftsår, som var 2017.
– Kundene har kommet tilbake, og vi har blitt veldig godt mottatt av kunder som gir oss tilbakemeldinger om lyse og trivelige lokaler, bedre vareutvalg og lengre åpningstider, sier Linda Vikvald, butikksjef ved Extra Skatval.

Handler alt

Den gamle Prix-butikken manglet areal, noe som gikk ut over sortimentet. Blant annet var det tidligere mangel på nok kjøle- og frysedisker.
– I dag kan kundene i praksis handle alt de trenger i varekurven hos oss. Tidligere var vi en nærbutikk hvor kundene kun stakk innom og handlet det nødvendigste. Vareutvalget i kjøle- og frysediskene er blant annet blitt mye bedre, sier Vikvald, for å forklare noe av årsaken til den enorme omsetningsveksten.

Campingfolket har kommet

En annen årsak er at nye kundegrupper har begynt å bruke nærbutikken i stadig større grad.
– Vi merket det da skolene startet. Omsetningen gikk litt ned, og vi så færre ukjente fjes i butikken. Tydeligvis handler hytte- og campingfolket på Skatval varene sine hos oss i større grad enn før. Tidligere la de nok turen til Stjørdal sentrum. Vi har også mye større trykk på fredager og lørdager enn før, noe som tyder på at den samme kundegruppen velger oss når de besøker campingvogna eller hytta i helgene, sier Vikvald, som flyttet fra Kvislabakken til Skatval i 2010.
Der bor hun sammen med samboer og en sønn på fire år.

Større stillinger

Ti ansatte drifter butikken på Skatval, og det er omtrent like mange som da Prix var i bruk.
– Stillingsprosentene til de ansatte er blitt større. Det er et mye større trykk i butikken nå enn da vi var Prix, og i tillegg har vi to timer lengre åpningstider enn tidligere. Totalt har vi mellom fem og seks årsverk i butikken, sier Vikvald, som er i ferd med å ansette flere.

 

Les forrige sak:
Enda en av støttespillerne blir med videre

Kraftpakken Ramstad tar to Blink-sesonger til

Close