1 °C Stjørdal, NO
02/04/2020

Sune markerte 20 år

Oddny Estenstad, kveldens konferansier og Sune Gustavsson.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Stjørdalens svar på soneterapiens far, Sune Gustavsson, fikk med seg mange interesserte da 20 år med klinikk på Stjørdal ble markert. Alternativ behandlingsklinikk har god rekruttering og setter nye rekorder på antall behandlinger.

Sune Gustavsson fikk mange lovord sammen med sine medarbeidere på klinikken i Stjørdal. Linda Søreng og Øyvind Skar, som begge er under utdanning ga gratis behandling i kinoens foaje. Her ble det også samlet underskrifter med klare krav til Helse og omsorgsdepartementet om at soneterapi må skrives ut på resept og få langt større aksept i dagens helsevesen. Oddny Estenstad ledet markeringen som åpnet med kulturelle innslag og Åshild Mundal fremførte “Den ensomme veien” og “Angel”, sistnevnte dedikert Sune. Create media ub hadde laget en film med regissørene Sara Winter og Per Joar Gresset. Denne viste Espen Bredesen, Jill Larsen, Hanne Solfrid Berg og flere som var med i filmen og viste noen av de tilfredse kundene og samarbeidspartnere hos Sune. Terapeuten innen flere sektorer alternativ behandling, Sune Gustavsson, startet med egenbehandling etter skade i ryggen. Det var slik han kom i kontakt med soneterapien og dens virkning på kroppen.  Etter oppstart av egen praksis 22.januar 1991 har Sune utført 20 000 behandlinger.  

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Fin markering av 20 år
Publikum i salen fikk ny viten om alle destinasjoner Sune Gustavsson har oppsøkt for å skaffe seg kunnskap om alternativ behandling. Mexico, Kina, Malaysia, Egypt, Thailand og Russland har Sune besøkt i sin iver etter ny kunnskap på området.

– Nå må universitetet i Tromsø på banen. Alternativ behandling må inn i barnehager og skolene, sa jubilanten selv, og fikk støtte i filmen av jordmor Jill Larsen i kravet. Sune har gjennom alle disse årene behandlet idrettsutøvere, spebarn og aldrende med behov for behandling. Sune Gustavsson har høyst sannsynlig spart mange for tyngre medisinering ved å redusere fremtredende helseplager. Eksempler finnes også ved klinikken at dette er tilfelle.

– Tenk og hatt dette som eget fag i den videregående skolen. Vi kunne utdannet mange flere og økt bevisstheten blant menge på området alternativ behandling, sa er rørt Sune Gustavsson foran publikum i Stjørdal kino. Åshild Mundal sang ut markeringen av 20 år med “Væra nær” og “What a Wonderful World”. Sune Gustavsson har sin klinikk i Innherredsveien på Stjørdal.        

Kort om soneterapi
I soneterapi behandles sykdommer og plager ved å stimulere soner under føttene med trykk og/eller massasje.
Soneterapi, også kalt refleksologi, er lett å utføre og gir raske resultater. Mange har blitt kvitt plager etter en serie soneterapibehandlinger. Soneterapien er like gammel som mennesket og bygger på et helhetssyn, der områdene på foten, hånden eller øret tilsvarer organer og kroppsdeler i resten av kroppen. Gjennom trykk og massasje på disse punktene stimuleres tilsvarende organ.

Hver del av kroppen har en sone på føttene som kalles en reflekssone. Hvis det er ømhet i en reflekssone, kan det noen ganger henge sammen med at en del av kroppen ikke fungerer optimalt. Ved å behandle de ømme reflekssoner med spesielle trykkombinasjoner, kan soneterapeuten påvirke organene til å forbedre kroppens funksjon, og dermed gjenopprette kroppens balanse.

Historien om soneterapi
Den amerikanske øre-nese-halslegen William Fitzgerald (1872-1942) regnes som soneterapiens grunnlegger. Han oppdaget at urbefolkningen i Mellom- og Nord-Amerika behandlet syke ved å stimulere punkter på føttene.

Kunnskapen om fotpunkter eller fotsoner, ble gitt videre gjennom muntlig overlevering fra generasjon til generasjon. Fitzgerald og hans kolleger undersøkte virkningene av, systematiserte, skrev ned sine funn og publiserte den første boken om soneterapi ”Zone therapy” tidlig på 1900-tallet. Her beskrives hvordan trykk på enkelte punkter på kroppen kan bedre funksjonen til de indre organer og smerter forsvinner. Fitzgerald beskrev soner mange steder på kroppen som for eksempel på hendene, ørene, tungen og i ganen. Hans arbeid ble etter hvert godt kjent blant ulike helsearbeidere (leger, tannleger, gynekologer osv), og rundt 1925 var soneterapi en av de mest utbredde alternative behandlingsformer i USA.

Den amerikanske massøren Eunice Ingham (1879-1974) ble etter hvert oppmerksom på Fitzgeralds arbeid. Med utgangspunkt i hans arbeid konsentrerte hun seg om behandlingen av føttene. Ved å føye til sine egne erfaringer utviklet hun en manuell behandlingsform som kalles ”Inghams trykkmassasje”. Hun utgav etter hvert bøkene ”Hva føttene kan fortelle” og ” Hva føttene fortalte”. Hanne Marquardt lærte soneterapi av Ingham og jobbet for å spre behandlingsmetoden i Europa. Marquardt har også gitt ut flere lærebøker i soneterapi.

Les forrige sak:
Reseptarfarmasøyt Turid Lillian Øyan har liten etterspørsel av Johannesurt fra sine kunder. Ved Boots Apotek har salget av produktet gått litt ned i perioden fra 2003 til 2010.
Naturens lykkepille

  Johannesurt, eller Prikkperikum, er en viltvoksende urt som også finnes […]

Close