3 °C Stjørdal, NO
06/12/2019

Supersprek 70-åring feirer med storshow

Sirkus i Hommelvik og Stjørdal denne uka

SPEKTAKULÆRT: Turnéleder Are Arnardo med tøffe stuntsyklister. (Foto: Fridgeir Walderhaug) SPEKTAKULÆRT: Turnéleder Are Arnardo med tøffe stuntsyklister. (Foto: Fridgeir Walderhaug)
Ditt Apotek Hellsenteret  Mobil

Cirkus Arnardo feirer 70 år og besøker Hommelvik og Stjørdal denne uka.

Siden starten i 1949 har ni millioner nordmenn vært samlet rundt manesjen i løpet av 12.000 forestillinger med Cirkus Arnardo.
Onsdag 7. og torsdag 8. august kan nye publikummere ta plass i sirkusteltet når den seks måneder lange jubileumsturnéen gjester henholdsvis Hommelvik og Stjørdal. I Hommelvik reises teltet på Øya stadion, og i Stjørdal rigges det til som vanlig ved Stokkan ungdomsskole.

Feirer over hele landet

– Bestefar var en visjonær med ønske om å glede andre, sier turnéleder Are Arnardo om sirkusets grunnlegger Arne Arnardo.
– Historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier Are Arnardo, som altså selv er barnebarn av den kjente sirkusgründeren, og også sønn av sirkusnestoren Arild Arnardo.
Jubileumsturneen startet i mars, og det ganske land skal få besøk av Cirkus Arnardo i løpet av 2018.
– Denne jubileumsforestillingen er tenkt å være en hyllest til vårt trofaste publikum gjennom alle år, sier Are Arnardo.

Inneholder «alt»

Den nye forestillingen byr blant annet på Duo Urunovs raske klesskifte-nummer. Her forsvinner elegante antrekk i løse luften for så å bli erstattet av nye. Rett foran dine egne øyne.
– Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere, sier turnéleder Are Arnardo om det innslaget.
Årets show byr også på spektakulær sykkelakrobatikk med BMX-flips og Trial-tricks der det tråkkes til med stor kraft i en hinderløype.
Det samme gjelder svenske David Hammarberg. Han er en av Sveriges få profesjonelle cirkusartister og lager «flyakrobatikk» i en kombinasjon av trapez og bungee.
Her er også papegøyer, selvsagt er det med klovner, balansekunstnere og sjonglører.
Cirkus Arnardo fyller 70 år, og det aller første moderne sirkuset feirer 250-årsdag.
– Dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, joda, vi viser virkelig styrke i år, sier Are Arnardo, turnéleder i Cirkus Arnardo.

 

Les forrige sak:
POLITIKONTAKTER: Statsministeren ble tatt med helt ned på grasrota i politikontaktenes arbeid. Her er politikontakt Hanne Blekkan (fra venstre), politikontakt Ragnhild Vik, statsminister Erna Solberg og lensmann Kjetil Ravlo.
Politiet viste fram sitt nye treningssenter

Statsministeren fikk god kontakt med det lokale politiet

Close