5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

SV vil at kommunen kjøper – det vil ikke kommunen

Gjestegården blir ikke kommunal

SAMSPILL MED PRIVATE: Ordfører Kjersti Kjenes, og flertallet i kommunestyret, vil ikke at Meråker kommune skal kjøpe Meråker Gjestegård. Hun ønsker imidlertid et tett samarbeid om utvikling av innhold.

– Fra mitt ståsted vil det være langt mer hensiktsmessig at private eier og kommunen heller tar en annen rolle, svarer ordfører Kjersti Kjenes på SV sitt ønske om at Meråker kommune kjøper Meråker Gjestegård.

Ordfører Kjenes poengterer at SV har mange gode innspill til hva Meråker Gjestegård kan brukes til framover, men hun mener det ikke er en kommunal oppgave å kjøpe og eie eiendommen.
– Det at SV ønsker at kommunen skal eie, har jeg full forståelse for, angående politisk ståsted. Det er private aktører som ser på muligheten for å kjøpe Gjestegården og utvikle den videre. Det er dialog mellom kommunen og disse aktørene, sier Kjenes i sitt svar på interpellasjonen fra SVs Monika Letnes.
Ordføreren ønsker et samspill mellom private og offentlige aktører for videre utvikling av sentrum i bygda.
– Vi bør i større grad la private aktører ta grep om sentrumsutvikling og konsentrere oss om de andre viktige oppgavene vi også har. Meråker kommune har fortsatt en stor boligmasse å ta vare på. Noe vi kommer til å merke når vi skal sette av midler til vedlikehold og drift i budsjettet og økonomiplan. Når det er sagt, støtter jeg fullt ut flere av forslagene om mulige leietakere i Gjestegården, men med andre eiere enn kommunen, understreker Kjersti Kjenes.
Saken om kommunen bør kjøpe Meråker Gjestegård gikk ikke til noen realitetsbehandling i kommunestyret mandag kveld.

 

Les forrige sak:
– Bruk fotkrem og bruk gode sko

Torsdag er årets viktigste dag for føttene

Close