19 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

Svartrussen tok et tidlig sjøbad!

|| Avspark for svartrussen har allerede skjedd med sjøbad i Storvika. Fem svartruss har sikret seg gullpinne i russelua. Det betinger bading i sjøen før 1.april. Noe disse fem greide med glans.||

Elev ved Ole Vig videregående skole, Marie Skulbørstad går sammen med Marielle Holm Strand på linja Barn og ungdom. Marius Holmen Rosvoll går Helsearbeiderfag. Ida Helene Alstadsnes går Service og sikkerhet. Mikael Monsen går Byggteknikk. Elevene har gått to år med yrkesrettet fag og velger lærlingeplass eller påbygging etterpå. Det er fortsatt litt tidlig å markere russetiden, men skal det bli gullpinne i lua må elevene starte nå. Det er i år omtrent 140 svartruss ved Ole Vig videregående skole. Elevene er i hovedsak 1996-ere og noen 95-ere.

Vi har tatt en titt på knutereglene i god tid før russedåp som skjer kvelden før 1.mai, og vi fant ut at gullpinne i lua, en gullmalt ispinne, sikres med et sjøbad før 1.april, sier Marie Skulbørstad og stiller sporty opp med bilder fra badesekvensen i Storvika. Ved bading før 1.mai gjelder kun en vanlig ispinne. De fem elevene fra Ole Vig vg skole synes badetemperaturen var litt under middels og alle var raske opp av vannet.  

Hvilke andre knuteregler gjelder for sortrussen da Marie?
Du får et kakelys i lua om du møter alle skoledagene i russetida.  Man kan oppnå et hjul i lua om hele skoledagen gjennomføres med rulleski på bena. Det vanker et pølsepapir i dusken om to går inn på en bensinstasjon og kjøper en pakke kondomer. De må videre gå på toalettet og komme smilende ut igjen, sier Marie som gleder seg til å måle styrke med rødrussen allerede før russedåp skjer i parken ved skolen. Om russen går 24 timer uten søvn vanker det en knute. 72 timer gir en trippel- knute.

Dere går en tøff tid i møte mot mai-måned og russedagene Marie!
Ja, men vi gleder oss, og nå har vi startet allerede med sjøbad i tøff temperatur. Vi tror temperaturen vil stige etter hvert ja, og vi skal være bedre på feiringa enn rødrussen!

 

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
||
Petter Solberg til Stjørdal Golfklubb

- Vi er glad for at Petter Solberg velger å komme […]

Close