-5 °C Stjørdal, NO
30/11/2020

Svein nektet å gi seg

Svein Wangberg (62) startet eget firma da han ble arbeidsledig

Da Svein Wangberg ble arbeidsledig brettet han opp ermene og startet eget firma. Da Svein Wangberg ble arbeidsledig brettet han opp ermene og startet eget firma.

Da Svein Wangberg (62) ble arbeidsledig startet han opp sitt eget firma, Wangberg Infra, som tilbyr et bredt utvalg gabioner, geonett, rør og minirenseanlegg.

Ute mot vest på Sutterøy industriområde i Stjørdal finner entreprenører, byggefirma og privatpersoner et variert utvalg gabioner til støttemur eller som avgrensning mot vei og eiendom. Et variert utvalg rørsystemer består blant annet av plastbelagte stålrør fra Lycksele i Sverige. Svein Wangberg (62) er mannen bak firmaet som har årelang erfaring på fagområdet.

Svein Wangberg har lang erfaring med salg av blant annet gabioner. Disse kan benyttes til støttemurer, som rassikring, avskjerming på gårdsplass eller fasader. Her er det bare fantasien som setter grenser.
Svein Wangberg har lang erfaring med salg av blant annet gabioner. Disse kan benyttes til støttemurer, som rassikring, avskjerming på gårdsplass eller fasader. Her er det bare fantasien som setter grenser.
Viderefører erfaringer

– Det å starte eget firma er på mange måter en videreføring av erfaringene fra min tidligere jobb i Enreco-ViaCon. Der var jeg ansatt i 13 år med salg av produkter til vei og samferdsel. Vi solgte blant annet rør til overvann og spillvann og trykkrør. Før dette hadde jeg ansettelse hos Telenor med erfaring fra anlegg, graving, linjearbeid og fiberutbygging av linjenett som montør og formann anlegg. Avslutningsvis i Telenor ble jeg distriktssjef etter 28 år i firmaet, sier Svein Wangberg som nå legger vekt på daglig oppbygging av sitt eget firma Wangberg Infra.

Geo-nettene som Svein Wangberg tilbyr har gode egenskaper for bruk som stabilisering av vei og anlegg.
Geo-nettene som Svein Wangberg tilbyr har gode egenskaper for bruk som stabilisering av vei og anlegg.
– Spennende

– Det å starte eget firma synes jeg er spennende også ved at man møter og blir kjent med mange mennesker i den daglige jobben. Erfaringene fra min tidligere jobb i Enreco-ViaCon vil gi kunden sikkerhet i forhold til trygg kompetanse på området, sier Svein Wangberg. Hans tanke var i starten å satse på gabioner. Disse består enkelt forklart av galvaniserte paneler av beste kvalitet og med 4 millimeter ståltykkelse varmgalvanisert med lang levetid. Stålrammer fylles med grov pukk 40-90 millimeter eller naturstein. Gabionene kan formes i mange varianter, blant annet som dekorativ støttemur eller som bord og benker, postkassestativ, gapahuk, bålplass eller bekledning av vegg.

Minirenseanleggene fra Norsk Miljøservice har nyeste teknologi og er godkjent i bruk for en eller flere boenheter.
Minirenseanleggene fra Norsk Miljøservice har nyeste teknologi og er godkjent i bruk for en eller flere boenheter.

– Har firmaet ditt levert gabioner i denne regionen?

– Vi har siden oppstart av firmaet i 2018 levert en mengde forskjellige gabioner til ulike formål. Støttemurer, forsterkning av veiskulder, støyvegger og større prosjekt mot rassikring med byggehøyder opp mot 12 meter. Gabioner er selvdrenerende og stålnettene som omgir dem kan variere i form og størrelse. Her er det bare fantasien som setter grenser for bruk. Eksempelvis har vi levert gabioner til oppgradering av Forsvaret sine skytebaner på Sigertmoen, til private adresser i Muruvik, Storsand, Vuku og Kyrksæterøra for å nevne noen. Stein til gabioner er levert fra Franzefoss, Br. Bjerkli og naturstein kommer fra Hembre Grus.

Variasjonen i gunstige løsninger og kvalitet kommer kundene til gode, sier Svein Wangberg.
Variasjonen i gunstige løsninger og kvalitet kommer kundene til gode, sier Svein Wangberg.
Vareutvalg

– Hvor kommer vareutvalget hos Wangberg Infra fra?

– Wangberg Infra AS importerer selv de fleste varene som tilbys fra firmaet. Disse kan leveres til vei, anlegg og direkte til byggeplass, eller fra eget lager og kontoradresse vest på Sutterøy industriområde. Vi forholder oss til mange dyktige og seriøse samarbeidspartnere, blant annet Norsk Miljøservice. Et firma som leverer plastrør og deler fra kjente produsenter i Europa. De har et av markedets mest avanserte minirenseanlegg. Disse har en renseeffekt på hele 95-99 prosent på det som slippes inn, et produkt som selges via oss. Minirenseanleggene kan leveres med flere alternativer og til flere boenheter eller hytte. Dette er Sintef-godkjente produkter som overvåkes 24 timer i døgnet via wifi eller mobilnett, godkjent i bruk av regulant kommunen. Fra samme leverandør Norsk Miljøservice, tar vi også rør (PVC- PP-PE) fra 75 til 1000 mm, pumpekummer, fettutskillere og oljeutskillere, sier Svein Wangberg.

Prioriterer kvalitet

– Tilbyr bedriften også et variert utvalg rør i stål og plast?

– Det vil alltid være ønskelig å prioritere kvalitet i utvalget rør fra oss. Firmaet leverer mange ulike dimensjoner rør i plaststoff, overføringer eller stål med gode muffer og pakninger i henhold til nordiske krav som ikke skaper uønskede lekkasjer. Målet er at kunden skal få en varig kvalitet blant vårt vareutvalg. Mye av dette ligger allerede inne på lager i Stjørdal. Vi har også lagerførte lavbygde tanker for ferskvann eller spillvannsløsninger med et eller flere kammer. Tanker for kloakk i ulike dimensjoner fra en til fem kubikk. Et fortrinn er også såkalt lave tanker som kan benyttes på fjell, eller der nivå bakkeplan er grunt. Når det gjelder behov for tilleggskompetanse, benytter vi bak-apparatet vårt med våre solide leverandører blant rørleggere eller folk med sivilingeniør-bakgrunn ved tekniske spørsmål. Dette kan være ved beregninger av utslipp, ved oppføring av støttemurer, kulverter eller ved bru-konstruksjoner.

– Målet hos det nye firmaet jeg startet i 2018 er å bygge opp en sterk nok organisasjon som kan resultere i flere ansatte. Etter at jeg har passert 62 år, kjenner jeg at ønsker er til stede for å videreføre denne driften til yngre krefter på sikt, sier Svein Wangberg.

Les forrige sak:
166 i karantene i Stjørdal – to grupper har ukjente smittekilder

Og testene fra Halsen ungdomsskole er klare.

Close