16 °C Stjørdal, NO
23/05/2019

Svenneprøve på Rica

Kjøkkensjef Jostein Austli ved Rica Hell Hotell er meget godt fornøyd med de tre kandidatene som har avlagt svenneprøve med svært god bedømmelse. F.v. Dan Sverre Hansen, Stian Ludde Lundås og Andreas Laugsand.


Nå skulle de vise hva de hadde lært gjennom tidligere utdanning og to års læretid på hotellet under kyndig og utfordrende ledelse. Her hadde de fått prøve seg under krevende omstendigheter når det skal lages masse mat på kort tid.

 

Men nå var det koldtbord som gjelder. Prøven gjennomføres i løpet av to dager à 7,5 timer inkludert halv times spisepause hver dag. Oppstart dag to er 08.00. Oppgaven er delt i fire: Det er deler for planlegging, gjennomføring, dokumentasjon og vurdering. Kandidaten skal planlegge arbeidet, lage rettene og klargjøre dem for servering. Hele oppgaven skal presenteres på en buffet som er beregnet til seks personer. Kandidaten dekker opp selv. Maten presenteres 13.00 på dag to. En hektisk innspurt hører mer.

– Her er det mye snakk om detaljer, sier hotellsjef Bjørgvin Thorsteinsson som imponert går rundt og prøvesmaker. Arbeidet skal dokumenteres. Prøvenemnda følger ivrig med og kan stille spørsmål underveis.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Buffeten skal bestå av:

– 6 stk smørbrød med oksekarbonader med tilbehør

–  6 stk smørbrød med reker

–  6 stk smørbrød med roastbeef

Kandidatene skal bake en loff og et grovbrød som de bruker til smørbrødene. De skal lage et sukkerbrød og en pyntet kremkake, blåskjellsuppe, kyllingrull med tre valgfrie garnityrer, fritert camembert med klassisk tilbehør og fruktmousse med høstens bær.

 

Her er det nok å ta fatt på. Kandidatene gjorden en meget god jobb og prøvenemnda var meget fornøyd. Kandidatene har bodd på hybel i Stjørdal hele lærlingetida. Nå skal innsatsen bedømmes. – Det er meget spesielt og en stor ære for Rica Hell Hotell å kunne presentere hele tre dyktige kandidater på en gang, sier kjøkkensjef Jostein Austli ved Rica Hell Hotell som kunne glede seg over en begeistret prøvenemnd:

Både Dan Sverre Hansen fra Steinkjer og Anders Laugsand fra Ytterøy fikk Meget Godt Bestått mens Stian Ludde Lundås fra Steinkjer fikk bestått.

– Vi er meget glade for at kandidatene besto prøven. Neste år blir det én kandidat eller kanskje to. Tre hører med til sjeldenhetene. Og det er ytterst uvanlig med så god bedømming. Selv har jeg vært med i prøvenemnda i 13 år. En gang har jeg brukt Meget godt. Vi er meget godt fornøyd med våre kandidater, sier Foos & Beverage manager Arild Vollan ved Rica Hell Hotell.


Les forrige sak:
- Velkommen til valgmøte med fokus på ungdom i Ungdommens Hus torsdag ettermiddag, sier Terje Hellberg og Elisabeth Andersen. De er begge medlemmer av Ungdomsrådet som arrangerer debatten med Tore Rømo som møteleder.
Ungdomsrådet samler politikerne

De er begge medlem av ungdomsrådet og forteller: - Ungdomrsrådet ønsker […]

Close