17 °C Stjørdal, NO
02/06/2020

Svevia skal drifte fylkesvegene i Værnesregionen

Har inngått 5-årsavtale om driften av fylkesvegene

Avtaleinngåelsen mellom Trøndelag fylkeskommune og selskapet Svevia ble inngått digitalt mellom daglig leder i Svevia Norge AS, Lars Reitan (t.v.) og leder for veiavdelingen i Trøndelag i Statens vegvesen, Arild Hamrun- Norheim. (Foto: Trøndelag fylkeskommune)
Volvo XC60-020620
Volvo XC40-020620
Volvo V60-020620

Trøndelag fylkeskommune har inngått avtale med Svevia Norge AS om drift av vegnettet de neste fem årene i samtlige kommuner i Værnesregionen.

– Kontraktene gjelder drift og vedlikehold av fylkesvegene de neste årene. Vi i vegadministrasjonen i Trøndelag fylkeskommune bestiller disse tjenestene, og så er det private entreprenører som utfører arbeidet på vegnettet. Fylkeskommunen følger opp at entreprenørene leverer avtalt kvalitet, sier teamleder Trond Einar Elden i Trøndelag fylkeskommune i en pressemelding.

LES OGSÅ: Disse skal drifte E6 og E14 de neste årene

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Avtalene gjelder vegnettet som omfattes av Stjørdals-kontrakten og Røros-kontrakten.

Stjørdals-kontrakten inneholder kommunene Stjørdal, Meråker, Frosta, Levanger, Malvik og deler av Verdal. Dette vegnettet er totalt på 646,5 kilometer, hvorav 586,8 kilometer er fylkesveg mens 59,7 kilometer er gang- og sykkelveg.

Selbu, Tydal og Malvik inngår i Røros-kontrakten som totalt består av 501,1 kilometer veg.

De nye kontraktene gjelder fra 1. september i år, og har en varighet på fem år med mulighet for to pluss ett års forlengelse.

Svevia er et svensk statlig selskap med virksomhet både i Sverige og Norge. Selskapet ble etablert 1. januar 2009 ved at produksjonsavdelingen i det svenske svaret på Statens vegvesen, Vägverket, ble omdannet til aksjeselskap.

Les forrige sak:
Verdensstjerner til start her i dag

Perfekte forhold for Grovamila - rekordsein dato

Close