4 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Syk gullfavoritt mister NM

|| Astrid Stav måtte dra hjem fra junior-NM før det startet. Varden-løperen mister årets junior-NM på grunn av forkjølelse.||

– Det var utrolig leit og kjedelig at det skulle bli slik. Jeg er veldig skuffet, sier Astrid Stav som sykdommen som kom snikende tidligere denne uka.

– Jeg har vært småslapp siden onsdag og våknet med halsvondt og febersymptomer torsdag. Reiste likevel og håpet jeg skulle bli bedre, men slik ble det ikke, sier Astrid Stav som returnerte til Meråker fredag formiddag. Dermed innser hun at årets junior-NM går fløyten.

Ekstra bittert er det for Astrid Stav, som svært sjelden er syk.

– Det var NM som var det største målet for sesongen og jeg gledet meg veldig til å gå. Jeg har stort sett vært frisk gjennom alle sesonger, så sånn sett har jeg vært veldig heldig og har lite å klage på. Jeg vet det er mange som sliter med sykdom, men det er uansett veldig kjedelig å bli syk nå til NM, sier Stav. 

Varden-løperen hadde blinket ut denne helga som årets aller viktigste. Dermed blir det ingen NM-medaljer i juniorklassen for Stav denne sesongen, men hun sikret seg som kjent NM-gull i seniorklassen da hun var med på Varden-laget som vant stafetten i januar.

Mens den største lokale medaljefavoritten måtte kaste inn håndkleet var det to gutter fra Stjørdal som leverte gode prestasjoner på Steinkjer fredag. Lånkes Geir Kristian Hoås staket seg inn til en sterk 24. plass på 20 kilometer klassisk for 19- og 20-åringene, mens Kristoffer Jullum Fiskvik ble nummer 26 i 17-årsklassen som gikk 10 kilometer. 

Les forrige sak:
||
Håndballtalenter får NM-debut i kveld

- Vi gleder oss veldig, sier selvfølgelig to av de fire. Det […]

Close