17 °C Stjørdal, NO
11/08/2020

Stor bryllupsfest på sykehjemmet

Beboere fulgte prinsebryllupet minutt for minutt

Beboerne og de ansatte i andre etasje på Halsen sykeheim var pyntet til rojal fest på storskjermen i bakgrunnen. Beboerne og de ansatte i andre etasje på Halsen sykeheim var pyntet til rojal fest på storskjermen i bakgrunnen.

Hele Halsen sykeheim var pyntet til fest da Prins Harry fikk sin Meghan Markle på Windsor Slott.

Klikk på bildene for å se dem i større versjon 🙂

(Reportasjen fortsetter under bildene)

– Norge har alltid har sterk tilknytning til England, og det er fint at Harry får sin Meghan i dag, sier Aud Bredeli Storflor.

Den snart 90 år gamle stjørdalingen erklærer seg som rojalist, og har fått med seg mange kongebryllup opp gjennom tidene.

– Jeg husker svært godt da Sonja og Harald giftet seg, men jeg minnes også da Charles og Diana giftet seg i 1981. Harry har alltid vært sterkt knyttet til sin mor Diana, og sier at hun alltid følger med ham. Derfor er dette en ekstra spesiell dag for Harry, sier Bredeli Storflor, som uttrykte stor takknemlighet for at de ansatte hadde stelt i stand den store festen for beboerne.

På storskjerm

I andre etasje på Halsen sykeheim var alle beboere på plass i god tid foran storskjermen, og de kunne i mellomtiden nyte av snacks, brus og frukt mens de ventet på at Meghan ble ført opp kirkegulvet til sin blivende mann av Prins Charles.

– Vanligvis serverer vi grøt på lørdager, men i dag blir det en mer spennende meny. Vi serverer lasagne med «Sticky Toffee Pudding», en engelsk rett, som dessert. Dessuten får de også et glass med musserende vin, sier sykepleier Egle Skei Rhodes og hjelpepleier Sigrun Berit Musum.

De har i stor grad bidratt til at feiringen kom i stand, og stilte opp som frivillige klokken 08 lørdag morgen for at beboerne skulle få en så fin dag som mulig.

– Beboerne må få lov til å feste når det skjer noe stort. Beboerne pynter seg, de får noe godt å drikke, vi setter frem flagg og blomster og de får god mat, sier de.

– Gledet seg

Halsen sykeheim er blitt en livsgledesykehjem, og det betyr ekstra fokus på at sykehjemmet skal være livlig og at de som bor der skal ha mye glede i hverdagen.

– Beboerne er en blandet pasientgruppe. Til og med dem vi ikke ventet det av, reagerte positivt da vi fortalte at det i dag skulle være bryllup og fest. Alle gledet seg til festen, sier Musum og Skei Rhodes.

Det var ikke bare i andre etasje at festlighetene tok plass. I etasjen under var like mange pyntet til fest, og der nøt de kaker og kaffe mens de med stor forhåpning ventet på at høydepunktene fra England ble kringkastet på TV´en. De hadde i tillegg pyntet sin egen brud, som sto sentralt plassert i oppholdsrommet og overvåket både begivenhetene på TV og beboerne.

Les forrige sak:
Nå er den nye gapahuken ferdig i Monsberga. (Foto: Privat)
Nå er ny-gapahuken på plass

Bygd på rekordtid etter vellykket pengeinnsamling

Close