8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Sykkeltalentet tok pallplass: – Jeg kjente meg kjempesterk gjennom hele rittet

Camilla Rånes Bye med knallsterk prestasjon i dagens fellesstart.

Camilla Rånes Bye var svært fornøyd med dagens løp. Hun takker publikum for at de heiet henne frem på hjemmebane. Foto: Anette Fossmo Camilla Rånes Bye var svært fornøyd med dagens løp. Hun takker publikum for at de heiet henne frem på hjemmebane. Foto: Anette Fossmo

Camilla Rånes Bye kjempet seg til andreplass i dagens fellesstart.

I fellesstarten søndag var det tre seniorryttere i herreklassen fra Stjørdals Blink som deltok. Etter å ha lagt den 156,6 lange distansen bak seg krysset Vegard Løvdal mål på 3.38.26 og sikret seg en 15. plass. Deretter kom Fredrik Benjaminsen inn på en 30.plass med tiden 3.38.27

Vinneren av dagens fellesstart for menn ble Magnus Frydenlund fra IK Hero, med tiden 3.38.25.

Pallplass på Camilla

Både senior og juniorklassen dame startet samtidig klokken 14.00 søndag, førstnevnte syklet 104,4 km, mens sistnevnte la 69,6 km bak seg i dagens fellesstart.

Camilla Rånes Bye gjorde en kjempeinnsats og plasserte seg fra starten av i fronten av hovedfeltet, som besto av begge klassene. Med en tid på 1.58.49 sikret det unge sykkeltalentet seg en andreplass, like bak Amalie Christensen fra Lillehammer CK, som rykket til på tampen og kjørte over målstreken på 1.58.39.

Følte seg kjempesterk

Det var en blid Rånes Bye Stjørdals-Nytt møtte i målsonen søndag ettermiddag, som forteller at hun er veldig fornøyd med årets første fellesstart.

– Jeg synes det gikk veldig bra. Jeg kjente meg kjempesterk gjennom hele rittet, det gikk fint å henge med seniorene og det gikk overraskende greit opp bakkene. Det var bare helt ved målstreken når hun (Amalie Christensen red.anm.) rykket, at jeg ikke klare å henge med, forteller hun.

Det var en sterk Camilla Rånes Bye som kjempet seg opp bakkene i dagens ritt og sikret seg andreplassen i årets første fellesstart. Foto: Anette Fossmo
Det var en sterk Camilla Rånes Bye som kjempet seg opp bakkene i dagens ritt og sikret seg andreplassen i årets første fellesstart. Foto: Anette Fossmo

Hun opplyses at med et stort hovedfelt fikk hun også muligheten til å øve seg på god feltkjøring.

– Jeg jobbet med å plassere meg langt frem i feltet, for å unngå velt og være frempå hvis det skulle komme noen rykk. Det følte jeg gikk ganske bra, sier Rånes Bye.

Betyr mye

Hun benytter muligheten til å takke publikum, som hadde stilt seg opp langs løypen og heiet henne frem.

– Jeg setter utrolig stor pris på de som sto langs løypene og heiet på meg. Det betyr mye å ha støtten fra andre, spesielt når man er på hjemmebane og flere kommer for å se på. Det ga meg god motivasjon oppover bakkene i dag.

Vil ta gull i NM

Allerede neste helg skal 16-åringen sykle NM. Med et godt ritt bak seg, er motivasjonen på topp.

– Det gir både stor motivasjon og inspirasjon. Det er jo dette man trener for hele vinteren, forteller Rånes Bye.

Den unge rytteren er klar på hva som er målet for neste helg.

– Jeg har lyst på revansj og ta seieren neste helg. Etter dagens ritt kjenner jeg at jeg er i form. Både bena og kroppen fungerer veldig bra, så det er godt å kjenne på med tanke på neste helg. Da er målet å ta gullet, smiler hun.

Les forrige sak:
Kjørte bakhjul på trafikkert vei. Førerkortet røyk på stedet

Politiet oppretter sak og anmelder forholdet.

Close